آژانس تبلیغاتی پرمون طرح "تازنده و سرزنده"

نامگذاری برند یکی از مراحل اولیه برای تاسیس و ثبت شرکت است. نام تجاری یا برند ثبت شده، شرکت یا محصول شما را از خطر دزدی و جعل هویت محفوظ کرده و تاثیر زیادی در اعتبار آن خواهد داشت. اما پیش از ثبت برند باید نکاتی را در انتخاب نام برند لحاظ کرد.

اهمیت و ضرورت نامگذاری برند

حتما پیش‌آمده که محصولاتی با نام‌های غیرمرتبط دیده و از آن تعجب کرده باشید. برای مثال فرض کنید یک کارخانه تولید محصولات بهداشتی آقایان را می‌بینید که از نام یک دختر استفاده کرده است. این نامگذاری برند نه‌تنها زیبا نیست، بلکه اصطلاحا مخاطب را فراری می‌دهد! اولین جنبه رویایی مشتری با محصول یا خدمت سازمان شما، نام برند است. انتخاب نام برند نه‌تنها باید مرتبط با محصول و خدمات سازمان بوده، بلکه باید زیبا و چشم‌نواز نیز باشد.

از طرفی باید اهداف بلندمدت و چشم‌انداز آینده سازمان را نیز در نامگذاری برند لحاظ کرد. به این فکر کنید که آمازون چگونه از فروشگاه آنلاین کتاب به رهبر خرده‌فروشی مارکت تبدیل شده است. نام آمازون پتانسیل کافی برای رشد را نیز در خود داشته و نیازی به تغییر نام پس از شروع فعالیت نداشته است. بدون شک تغییر نام پس از شروع فعالیت در بازار، تاثیرات مخرب و منفی برای کسب‌وکار خواهد داشت.

هدف از نام گذاری برند

هدف از نامگذاری برند فقط برای صدا کردن آن نیست. نام برند باید هدف و هویت برند را نیز به تصویر بکشد. با انتخاب صحیح نام برند می‌توانید تاثیر اولیه مناسبی روی مخاطب گذاشته و او را مشتاق به تحقیق در خصوص محصولات یا خدمات سازمان کنید. انتخاب نام برند بخشی از هویت کلامی برند بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است.

اصول نام گذاری برند

جالب است بدانید که اکثر افراد هم‌زبان یک جامعه، به تمام کلمات آن زبان مسلط نیستند. انتخاب نام برند از میان کلمات آشنا، باعث می‌شود تا مخاطب به‌راحتی با برند ارتباط گرفته و نام آن را به‌خاطر بسپارد. پس اولین نکته‌ای که در نامگذاری برند باید لحاظ کنید شاخص بودن، آسانی و ساده بودن آن است.

ساده بودن نام برند لزوما به معنی تک‌کلمه‌ای بودن آن نیست. نام برند باید یک معنی مشخص و واحد دهد، گاهی برای معنادار کردن نام لازم است که از دو کلمه استفاده کرد؛ بنابراین اصل دیگری که در نامگذاری برند اهمیت پیدا می‌کند، معنادار بودن نام است. البته در تکنیک نامگذاری با استفاده از کلمات ساختگی، این اصل رعایت نمی‌شود. در ادامه به این تکنیک خواهیم پرداخت.

اصل بعدی که باید در نظر داشت آن است که نام برند باید همسو با استراتژی برند باشد. در انتخاب نام برند باید بیانیه ماموریت و هدف سازمان در نظر گرفته شده و چشم‌انداز آینده برند نیز لحاظ شود.

اصل دیگر ایجاد حس مثبت و مودبانه بودن آن است. مخاطب باید پس از شنیدن نام برند، حس مثبتی از آن دریافت کرده و با آن ارتباط خوبی برقرار کند. از طرفی نام برند باید از تمام جنبه‌ها مودبانه و محترمانه باشد. فرض کنید یک برند دارید که با مخفف کردن حروف آن به کلمه غیرمحترمانه‌ای خواهید رسید، یا ترجمه آن در زبان دیگری مودبانه نیست. هرچقدر هم که کلمه اصلی زیبا، شاخص و با معنا باشد، پیشنهاد می‌کنیم از انتخاب آن صرف‌نظر کنید.

اصول دیگری مثل تلفظ آسان، خوش‌آوایی و عدم تقلید نیز وجود دارد که در نامگذاری برند باید به آنها توجه کرد. کارشناسان شرکت پرمون طرح می‌توانند در پیشنهاد بهترین نام‌ها برای برندتان در کنار شما باشند.

استراتژی نامگذاری برند

استراتژی انتخاب نام برند

نام برند، یکی از بخش‌های اساسی استراتژی برندسازی شما است. این بخش اغلب سخت‌ترین قسمت شروع کار است، زیرا می‌خواهید چیزهای زیادی را تنها با یک یا دو کلمه بیان کنید. روش‌های استراتژی نامگذاری برند می‌تواند چند جنبه داشته باشد:

  • انتخاب یک نام واحد برای چند محصول

در این صورت یک سازمان برای تمام محصولات همگن و ناهمگن خود از یک نام استفاده می‌کند. این روش مزایا و معایبی نیز دارد. مزیت عمده آن هزینه کمتر برای تبلیغات است. سازمان کافی است تا روی یک نام تبلیغ کند تا عملا تمام محصولات خود را تبلیغ کرده باشد. از طرفی اگر یکی از محصولات با مشکل مواجه شود، تاثیر منفی روی تمام محصولات هم‌نام برند خواهد داشت.

  • انتخاب چند نام برای محصولات همگن و ناهمگن

شرکت‌هایی که خطوط تولید گوناگونی دارند، می‌توانند از چند نام مختلف برای محصولات همگن و ناهمگن خود استفاده کنند. در این صورت هزینه تبلیغات بالاتر بوده ولی ضعف یکی از محصولات روی دیگر محصولات اثری ندارد.

مطلب مرتبط
درباره برندینگ و اهمیت آن بخوانید

روش‌ها و تکنیک‌های نامگذاری برند

روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی برای نامگذاری برند وجود دارند. بسیاری از برندهای مطرح دنیا که نام آنها در ذهن شما حک شده‌اند، از طریق همین تکنیک‌ها نام خود را انتخاب کرده‌اند. در ادامه با معروف‌ترین مدل‌های نامگذاری برند آشنا خواهیم شد.

  • نامگذاری برند با ترکیب کلمه، حرف و عدد

در این روش کلمات، حروف و اعداد با هم ترکیب شده و باهم یک نام مشخص را می‌سازند. برای مثال به نام نوشابه 7UP توجه کنید. این نام از ترکیب یک کلمه و یک عدد ساخته شده. این نام علاوه بر ساده بودن و آسانی تلفظ به‌راحتی نیز در حافظه مخاطب ثبت می‌شود.

  • نامگذاری برند با استفاده از نام‌های توصیفی

نام‌های توصیفی معمولا از دوکلمه یا بیشتر تشکیل می‌شوند. در این حالت از نظر ساختار زبانی، یکی از کلمات صفت کلمه دیگری قرار گرفته و در مجموع می‌توانند به‌عنوان نام برند انتخاب شوند. کاربرد این مدل نامگذاری برند توصیف ساده از مجموعه فعالیت سازمان است. برای مثال به نام‌های «ایران‌خودرو» یا «تراکتورسازی تبریز» دقت کنید. با نگاه به نام برند این مجموعه‌ها تا حدی می‌توان حوزه فعالیت برند را حدس زد.

  • نامگذاری برند با استفاده از نام‌های انتزاعی

معروف‌ترین نمونه برای این مدل از نامگذاری برند، کمپانی اپل است. سیب در لغت، صرفا برای نام‌گذاری یک نوع میوه استفاده شده و یک نام انتزاعی است، اما بنیانگذاران شرکت از اپل به عنوان نام برند خود استفاده کرده‌اند. امروزه استفاده از این نوع نامگذاری در ایران بسیار رایج بوده و شرکت‌های زیادی از این تکنیک استفاده کرده‌اند.

  • نامگذاری برند با استفاده از کلمات ساختگی

استفاده از کلمات ساختگی یکی دیگر از تکنیک‌های نامگذاری برند است. برای مثال به نام مایکروسافت دقت کنید. این برند از ترکیب دو کلمه micro ‌ به معنی کوچک و Software‌ به معنی نرم‌افزار ساخته شده است. این در صورتی است که اگر هویت کمپانی و برند را از آن بگیریم، مایکروسافت کلمه‌ای بی‌معنی خواهد بود.

  • نامگذاری برند با استفاده از سرواژه‌ها

یکی از روش‌های رایج انتخاب نام برند، استفاده از سرواژه‌های چند کلمه است. برای مثال به نام برندهای IBM، شستا، مپنا، نهاجا و … دقت کنید. تمام این نام‌ها در پشت خود جملات طولانی و عباراتی با معنای مشخص دارند.

  • نامگذاری برند با الهام از جغرافیا

بسیاری از برندها برای انتخاب نام خود از لوکیشن شرکت الهام می‌گیرند. این نحوه نامگذاری برند در ایران بسیار پرطرفدار است. برای مثال به برند قارچ ملارد توجه کنید. این کارخانه صرفا به دلیل اینکه محصولات خود را در شهر ملارد تولید می کند، نام برند خود را نیز از لوکیشن کارخانه خود الهام گرفته است.

  • نامگذاری برند با استفاده از نام بنیان‌گذار

بنیان‌گذار کمپانی‌ها گاهی نام خود را روی برند خود می‌گذارند. اکثر برندهایی که نام یا نام خانوادگی انسان را دارند، از این روش بهره برده‌اند. برندهای ایرانی مثل کبریت توکلی، هاکوپیان یا برندهای خارجی مثل فورد و گوچی از این روش برای نامگذاری برند خود استفاده کرده‌اند.

  • نامگذاری برند با استفاده از قافیه

وقتی صحبت از قافیه در نامگذاری برند می‌شود، بدون شک همه یاد تلگرام یا جیمیل میفتند. تلگرام  با تلگراف و جیمیل نیز با ایمیل هم‌قافیه است. بهره‌گیری از کلمات شاخصی که نزدیک به یک معنای عمومی هستند، در انتخاب نام برند بسیار موثر و کمک‌کننده است.

همین حالا تماس بگیرید

مشاوره برندینگ نام گذاری برند

00 0200 03
همین حالا تماس بگیرید

مشاوره برندینگ نام گذاری برند

00 0200 03

روش‌ها و تکنیک‌های نامگذاری برند

ارزیابی نام برند

بررسی نام برند یکی از عناصر اصلی استراتژی نامگذاری برند است. وقتی لیست بلندبالایی از گزینه‌های ممکن برای نامگذاری وجود داشته باشد، تنها راه مطمئن برای انتخاب بهترین گزینه، ارزیابی آن است. این مرحله تعیین می‌کند که نام انتخابی چقدر مناسب هویت و استراتژی برند است. در این مرحله باید عواملی مثل ظاهر، سئو، بازاریابی محتوایی و امکان موفقیت نام در بازار از نظر کیفی بررسی شوند. برای ارزیابی صحیح برند باید چند سوال اساسی را مطرح کرده و به آنها پاسخ داد.

  • آیا این نام به‌یادماندنی است؟

یکی از عناصر اثرگذاری نام برند، قابلیت در حافظه ماندن آن است. البته سنجش این عنصر کار ساده‌ای نیست و نیاز به مهارت دارد. می‌توان این پروسه را با سوال آیا نام انتخابی ساده، کوتاه و با املای آسان است یا خیر، شروع کرد. اگر مخاطب نتواند نام برند شما را به‌راحتی تلفظ کرده و به‌خاطر بسپارد، احتمالا فرصت معرفی دهان‌به‌دهان را از دست خواهید داد. بهتر است قبل از تصمیم‌گیری در مورد برند خود، از چند نفر بخواهید که نام آن را تلفظ کنند.

  • آیا نام برند قابل ترجمه است؟

احتمالا داستان‌هایی در مورد برندهایی که پیش از انتخاب نام برند خود تحقیق کافی را نکرده‌اند، شنیده‌اید. برای مثال شرکت خودروسازی Vauxhall Motors نام یکی از محصولات خود را Nova گذاشته بود. در حین صادرات به اسپانیا متوجه شد که این کلمه در اسپانیولی «نمی‌رود» ترجمه می‌شود. اگر قصد گسترش برند خود را داشته و نگاهی به بازارهای جهانی دارید، باید از ترجمه صحیح و معنادار برند خود مطمئن باشید. برای درک اهمیت این موضوع پنیر کیبی را به‌خاطر آورید.

  • آیا امکان ثبت علامت تجاری وجود دارد؟

نامگذاری برند با علامت تجاری آن رابطه تنگاتنگی دارند. حتما از قابل ثبت بودن علامت تجاری وابسته به نام اطمینان حاصل کنید. در این دنیای به‌هم‌ریخته و بی‌سروسامان تجاری، بهتر است حتما علامت تجاری و نام برند خود را ثبت رسمی کرده تا از نگرانی‌های ناشی از دزدی و جعل آن در امان باشید.

  • آیا دامنه اینترنی با آن نام آزاد است؟

ثبت دامنه اینترنتی قطعا یکی آخرین مرحله‌ها است. اما می‌توان با بررسی زودتر آن، از تکراری نبودن و یکتایی نام مدنظر اطمینان حاصل کرد. نام دامنه باید با نام برند هم‌خوانی داشته باشد. اگر دامنه مدنظر شما در دسترس نیست، از انتخاب نام‌های مشابه و تغییرات جزیی در نام دامنه نترسید و بهترین گزینه را برای خود ایجاد کنید.

فرایند نامگذاری برند

مراحل نامگذاری برند و فرایند آن با شناخت هویت برند شروع می‌شود. ماموریت، اهداف و آرمان‌های سازمان می‌تواند به شناخت هویت برند کمک کنند. پس از آن باید رقبا و پرسونای برند را مدنظر قرار داده و اطلاعات پیش‌زمینه‌ای را تکمیل کرد.

در مرحله بعدی با همکاری اعضای تیم ایده‌پردازی خلاق می‌توانید یک جلسه طوفان فکری تشکیل داده و گزینه‌های مناسب را پیدا کنید. پیشنهادات و ایده‌های مطرح شده را یادداشت کرده و سعی کنید لیستی از نام‌های پیشنهادی درست کنید.

پس از تهیه لیست، باتوجه‌به ملاک‌های ارزیابی نام برند، گزینه‌های نامناسب را حذف کرده و در خصوص گزینه‌های باقی‌مانده بررسی بیشتری انجام دهید. در نهایت چند گزینه را نگه‌داشته و با توجه اهداف و اولویت‌های سازمان و سلیقه بنیان‌گذاران بهترین گزینه را از دل لیست بیرون بکشید.

همین حالا تماس بگیرید

مشاوره برندینگ نام گذاری برند

00 0200 03
همین حالا تماس بگیرید

مشاوره برندینگ نام گذاری برند

00 0200 03

مشاوره برای نامگذاری برند

تیم ایده‌پردازی شرکت تبلیغاتی پرمون طرح با دانش و تخصص خود، همواره تلاش می‌کند تا خلاقیت سازمان را در سطح بالایی نگه‌داشته و آن را در خدمت مشتریان درآورند. با استفاده از خدمات و مشاوره نامگذاری برند توسط پرمون طرح می‌توانید از انتخاب بهترین نام و هم‌سویی آن با هویت و استراتژی برند خود اطمینان حاصل کنید. با استفاده از شماره‌تلفن 4-88623092 با کارشناسان پرمون طرح ارتباط گرفته و از مشاوره رایگان آنها بهره‌مند شوید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *