آژانس تبلیغاتی پرمون طرح "تازنده و سرزنده"

به‌نظر شما استراتژی برندینگ چیست؟ استراتژی برند درواقع راهی امن برای حرکت به‌سوی یک برندینگ موفق در ذهن مخاطبان است. معمولاً صاحبان‌ برندها دو هدف مهم برای برند خود تصور می‌کنند. یکی تمایز برند از دیگر رقبا و دیگری موفق بودن در دسته‌بندی صنعتی است که در آن قرار دارند. به‌ظاهر این دو هدف در تناقض‌اند، اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشت ایجاد تعادل مناسب بین دو این هدف است. چراکه انتخاب‌های یک شرکت نه‌تنها روی شکل برند تأثیر می‌گذارد بلکه میزان فروش، قیمت و در نهایت سودآوری را هم تعیین می‌کند. اینجاست که استراتژی برندسازی (Branding Strategy) وارد می‌شود تا بتواند تعادلی اثرگذار بین این دو هدف برقرار کند؛ ما چگونه و چطور می‌توان این استراتژی و تعادل را وارد برند و چرخه اقتصادی کسب‌وکارمان کنیم؟ چگونه استراتژی برندینگ قدرتمند بسازیم؟ پاسخ این دو سؤال همه آن چیزی است که آژانس تبلیغاتی پرمون طرح صحبت خواهیم کرد و همراه باهم به نتیجه می‌رسیم:

استراتژی برندینگ (Branding Strategy) چیست؟

استراتژی برندینگ (استراتژی توسعه برند) برنامه‌ای برای دستیابی به یک سری اهداف بلندمدت است که در نهایت منجر به انتخاب برند و محصولات توسط مصرف‌کنندگان می‌شود. یک استراتژی برندینگ موفق، شامل مأموریت برند، وعده‌های آن به مشتریان و نحوه ارتباط با آنها است.

اغلب به اشتباه استراتژی برندسازی را مجموعه لوگو، پالت رنگ یا وب‌سایت برند می‌دانند. اگرچه این عناصر خلاق برای داشتن یک استراتژی برند موفق ضروری است اما همه‌ی آن نیست. یک استراتژی برندینگ موفق حول همه عناصری ناملموسی می‌چرخد که با گذشت زمان باعث افزایش آگاهی از برند ارزش ویژه برند برای مخاطب می‌شود.
استراتژی برندینگی که به‌خوبی تعریف و اجرا شده، بر همه جنبه‌های یک تجارت تأثیر می‌گذارد و مستقیماً با نیازها و احساسات مخاطب ارتباط دارد.

استراتژی‌ برندینگ

ضرورت تدوین استراتژی برند

برند‌‌های موفق آن‌قدر بر استراتژی برندینگ خود تسلط دارند که حتی بدون وجود لوگوی آنها و صرف‌نظر از اینکه از کدام کانال به محصولات آنها دسترسی پیدا می‌کنید، به‌خوبی تأثیرشان را در ذهن مخاطب گذاشته‌اند. ممکن است دلیل این اتفاق لحن آنها، محتوای ایجاد شده، نوع زبانی که استفاده می‌کنند، احساساتی که ایجاد می‌کنند یا فلسفه‌ای که با محصولات و خدمات خود ترویج‌ کرده‌اند باشد. هر چه که باشد، فوراً و بدون هیچ تعللی برای مشتریان و مخاطبان زیادی قابل تشخیص هستند.

در دورانی که مصرف‌کنندگان اصالت و ارزش‌هایی را می‌طلبند که بتوانند آنها را با زندگی خودشان هماهنگ و در زندگی روزمره استفاده کنند، بسیار مهم است که برندها به طور واضح در مورد آن چیزی که با محصولات یا خدماتشان به مشتری می‌دهند آگاه باشند. عصر اطلاعات جایی برای پنهان کردن ندارد و برندهایی زیادی بدون اینکه بدانند چه کسی هستند و چه چیزی آنها را متفاوت می‌کنند، به‌سرعت پدیدار می‌شوند. طولی نمی‌کشد که به خاطر نداشتن هویت و استراتژی برندینگ مشخص، به همان سرعت به دست فراموشی سپرده می‌شوند. داشتن یک استراتژی برندینگ واقعی و متفاوت به کسب‌وکار شما کمک می‌کند تا از رقبا متمایز شده و ارتباطات معنادارتری با مشتریان خود ایجاد کنید.

همین حالا تماس بگیرید

تدوین استراتژی برندینگ

00 0100 03
همین حالا تماس بگیرید

تدوین استراتژی برندینگ

00 0100 03

انواع استراتژی‌های برندینگ

تهیه کردن یک استراتژی برندینگ چیزی نیست که قانون ثابت و کلی برای همه برندها داشته باشد. تیم بازاریابی شما باید محصولات و خدمات شما را با استراتژی برندسازی شرکت شما مطابقت دهد. مطمئن شوند که این استراتژی با ارزش‌های کسب‌وکار و مشتریان شما هماهنگ است. در ادامه پنج نوع مختلف از استراتژی‌های برندینگ که شرکت‌ها و تیم‌های بازاریابی باید به آنها توجه کنند را آورده‌ایم:

  • برندینگ نام کمپانی (Company Name Branding)

مارک‌های معروف از محبوبیت نام شرکت‌های خود برای بهبود شناخت برند استفاده می‌کنند. لوگوها، شعارها، بسته‌بندی‌ها یا رنگ‌ها به‌طورکلی وسط مصرف‌کنندگان در ارتباط با کل تجارت شناخته می‌شوند. به عنوان مثال، شرکت‌هایی مانند کوکاکولا (Coca-Cola)، تیلنول (Tylenol) و پورشه (Porsche) برای تعامل با مخاطبان خود به برند شرکت متکی هستند. شنیدن نام یکی از این شرکت‌ها کافی است تا مخاطب بتواند به‌سرعت با آن ارتباط برقرار کند.

  • برندسازی فردی (Individual Branding)

شرکت‌های بزرگی که انواع محصولات شناخته شده را در مجموعه خودشان تولید می‌کنند، ترجیح می‌دهند یک استراتژی برندسازی جداگانه برای همه این محصولات در نظر بگیرند. برای مثال، اپل شرکت مادر است اما برای بازاریابی مارک‌های مختلف خود مانند Mac، iPhone و iPad استراتژی برندینگ جداگانه‌ای را انتخاب می‌کند.

  • برندینگ نگرشی (Attitude Branding)

گاهی اوقات یک شرکت برای بازاریابی محصولات خود و بازتاب کسب‌وکارش به یک احساس یا نگرش کلی می‌رسد این نوع از استراتژی برندینگ، تلاشی می‌کند تا با بازاریابی احساسی، تجارت را زنده کرده و توسعه ‌دهد. در نهایت هدف اصلی این است که یک ارتباط عاطفی بین برند و مشتریان برقرار شود. برند‌هایی مثل نایک از برند فقط برای فروش کفش‌های ورزشی استفاده نمی‌کنند؛ بلکه هدف آنها ترویج شیوه زندگی سالم است. نایکی درواقع شعاری برای برند خود تعیین کرده که علاوه بر تبلیغ محصولات، سبک زندگی سالم را هم ترویج می‌دهد.  (فقط این کار را انجام بده – Just do it).

  • تعمیم برند (Brand Extension Branding)

یک برند قوی ممکن است تصمیم بگیرد با استفاده مؤثر از استراتژی توسعه برندِ مستر برند (Master brand)، موفقیت‌هایش را در بخش‌ها و فعالیت‌های جدید هم گسترش دهد. بسیاری از شرکت‌های پوشاک از را‌هکارهای توسعه برند برای عرضه خط جدیدی از کفش، عطر یا اکسسوری استفاده می‌کنند. محصولات ممکن است متفاوت باشند اما هویت برند یکسان است. مثل برند شنل که هم تولید لباس و کفش و پوشاک دارد و هم در زمینه‌های تولید جواهرات گران‌قیمت، عطر و مبلمان خانه فعالیت می‌کند.

  • پرایوت لیبل برندینگ (Private-Label Branding)

برند‌های فروشگاهی موفق از استراتژی پرایوت لیبل برندینگ برای رقابت با خرده‌فروشان بزرگ‌تر استفاده می‌کنند. برای مثال سوپرمارکت‌‌های زنجیره‌ای مانند کروگر (Kroger) خودشان بعضی از محصولات غذایی را تولید می‌کنند. این محصولات گزینه‌های تجاری مقرون‌به‌صرفه‌تری برای مشتریان هستند.

 عناصر سازنده استراتژی برند

 عناصر سازنده استراتژی برند

هدف اصلی یک استراتژی برند موفق این است که به جهان اطلاع دهید که برند شما وجود دارد؛ چه هدفی دارد و چه چیزی آن را مشخص و متمایز می‌کند. استراتژی برند یک استراتژی منعطف و بلندمدت است که اغلب بر اساس موفقیت یا عدم وجود موفقیت در طول زمان، نیاز به بازبینی دارد. اندازه‌گیری موفقیت استراتژی برندسازی همیشه آسان نیست. استراتژی‌های برندینگ اغلب شامل عناصر نامشهودی هستند که به‌راحتی قابل‌اندازه‌گیری نخواهند بود.

تعیین استراتژی برند یک عامل مهم برای رسیدن به موفقیت است. نکته اساسی و اثرگذاری که در این بین وجود دارد سنجش موفقیت برند و راه‌های رسیدن به آن است. هر سازمانی نحوه سنجش موفقیت را به‌گونه‌ای متفاوت مورد بررسی قرار می‌دهد، اما به‌طورکلی همه برندها باید عناصر یکسانی را در استراتژی‌های خود در نظر بگیرند. پاسخ به سؤالات زیر می‌تواند اولین گام در تدوین استراتژی موفق برند باشد:

  • اهداف برند شما چیست و چگونه با آنها ارتباط برقرار می‌کنید؟
  • برند شما چه مشکلاتی را حل خواهد کرد و چه سودی برای مشتریان موردنظر خود خواهد داشت؟
  • چگونه مشتریان ایده‌آل خود را شناسایی می‌کنید؟
  • چه کسانی از برند شما سود خواهند برد؟
  • این مشتریان چه احساسی دارند و دوست دارند چه احساسی با مصرف محصولات شما برای آنها ایجاد شود؟
  • چگونه رقبای خود را شناسایی می‌کنید؟
  • رقبای قبلی شما خواسته‌های مشتریان بالقوه شما را چگونه و از چه روشی به آنها داده است؟
  • چگونه مشتریان بالقوه را جذب می‌کنید؟
  • برند شما برای رسیدن به اهداف خود از چه شخصیت و لحن صدایی برخوردار خواهد بود و چه تغییراتی می‌تواند اثرگذاری آن را بیشتر کند؟
مطلب مرتبط
درباره برندینگ و اهمیت آن بخوانید

مراحل تدوین استراتژی برندینگ موفق و قدرتمند

مراحل مختلفی برای تدوین استراتژی برندینگ موفق و قدرتمند وجود دارند. در قدم اول باید استراتژی برند خود را درست و همسو با اهداف کسب‌وکار قرار دهید. بعد از آن، همه‌ ابزار‌های ارتباطی که برند به آن‌ها نیاز دارد مانند لوگو، بسته‌بندی و وب‌سایت خود را توسعه دهید. همچنین تلاش کنید تا ابزارها، اهداف، برنامه‌ها و هر چیزی که در استراتژی برندینگ مؤثر است، به‌روز و دقیق باشد. آنچه گفتیم فقط دیدگاهی کلی درباره مراحل تدوین استراتژی برند است. در ادامه با جزئیات بیشتری به این موضوع نگاه می‌کنیم:

  1. استراتژی کلی کسب‌وکار خود را در نظر بگیرید

یک برند قوی و متمایز باعث می‌شود که رشد شرکت شما بسیار آسان‌تر باشد؛ اما چه نوع شرکتی می‌خواهید باشید؟ استراتژی کلی کسب‌وکار شما زمینه استراتژی برندسازی شما است. بنابراین کارتان را از این نقطه آغاز کنید. اگر در مورد هویت و نقطه هدفی که می‌خواهید شرکت خود را به آن سمت‌وسو ببرید روشن و واضح باشید، برند و استراتژی به شما کمک می‌کند تا از مسیر هموارتری به آنجا برسید.

  1. مشتریان هدف خود را مشخص کنید

مشتریان هدف شما چه کسانی هستند؟ اگر بگویید «همه» یک اشتباه بسیار بزرگ می‌شوید. تحقیقات ما به‌وضوح نشان می‌دهد که شرکت‌هایی که رشد و سود چشمگیری داشته‌اند، بر داشتن جامعه مشتریان هدف مشخص تمرکز کرده‌اند. هرچه جامعه هدف شما مشخص‌تر باشد رشد، سریع‌تر انجام می‌شود. هرچه مخاطب متنوع‌تر باشد، تلاش‌های بازاریابی شما کم‌رنگ‌تر خواهد بود. چگونه می‌دانید که گروه مشتری هدف مناسب را انتخاب کرده‌اید؟ اینجاست که مرحله بعدی وارد می‌شود.

  1. در مورد گروه مشتریان هدف خود تحقیق کنید

شرکت‌هایی که تحقیقات نظام‌مند در مورد گروه مشتری هدف خود انجام می‌دهند رشد سریع‌تر و سود بیشتری دارند. علاوه بر این، افرادی که به‌صورت مکرر تحقیق می‌کنند و اطلاعات خود را درباره گروه مخاطبان به‌روز نگه می‌دارند موفق‌تر هستند. تحقیقات به شما کمک می‌کند تا دیدگاه و اولویت‌های مشتری موردنظر خود را بشناسید، نیازهای آنها را پیش‌بینی کرده و پیام خود را به زبانی که برای آنها آسان و قابل درک است بیان کنید. همچنین به شما می‌گوید که چگونه آنها نقاط قوت شرکت شما و برند فعلی شما را مشاهده می‌کنند. به این ترتیب، ریسک بازاریابی مرتبط با توسعه برند را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

  1. جایگاه برند خود را توسعه دهید

شما اکنون آماده تعیین جایگاه برند شرکت خود در بازار خدمات حرفه‌ای هستید. شرکت شما چه تفاوتی با دیگران دارد و چرا مشتریان بالقوه در بین مخاطبین شما باید همکاری با شما را انتخاب کنند؟ جایگاه برند شما باید در واقعیت قابل دسترسی باشد، زیرا باید به قولی که داده‌اید عمل کنید. همچنین باید کمی انگیزشی و اشتیاق‌آمیز باشد تا تیم و افراد اثرگذار در این جایگاه، انگیزه لازم برای واقعی کردن آن را داشته باشند.

  1. نام، لوگو و تگ لاین، وب‌سایت و بازاریابی محتوایی خود را توسعه دهید

برای بسیاری از شرکت‌ها تغییر نام لازم نیست. با‌ این حال، اگر شما یک شرکت جدید یا در حال ادغام هستید، یا نامی که در حال حاضر دارید برای موقعیت شما مناسب نیست، تغییر نام انتخاب بهتری خواهد بود. حتی اگر نام شرکت خود را تغییر نمی‌دهید، لوگو و تگ لاین جدید ممکن است برای حمایت بهتر از موقعیت تجاری شما گزینه خوبی محسوب باشد.

بازاریابی محتوا به‌ویژه برای شرکت‌های خدمات حرفه‌ای در عصر اینترنت بسیار مناسب است. از محتوای آموزشی ارزشمند برای جذب، پرورش و وفادار کردن مخاطب استفاده کنید. تبلیغات سنتی یا صرفا حمایت‌های مالی اغلب نتایج ناامیدکننده‌ای را به همراه دارد. بازاریابی محتوا هم بصیرت مخاطبان شما را افزایش می‌دهد و هم تاثیر بسیار زیادی در شهرت برند شما دارد. همچنین این یک راه عالی برای مرتبط کردن برند شما با مخاطبان هدف است.

  1. استراتژی را پیگیری کنید و میزان موفقیت آن را زیر نظر بگیرید.

آخرین مرحله در فرایند توسعه برند، بدیهی است که یک استراتژی توسعه برند اگر هرگز اجرا نشود، چندان مفید نخواهد بود. وقتی به یک استراتژی درست رسیدید، باید آن را پیاده‌سازی کنید. در تمام مراحل و عملکردهای مختلف نتایج به‌دست‌آمده را بررسی و پیگیری کنید. درنهایت، بعد از بررسی و کنترل تمام مراحل و اقداماتی که در استراتژی برند انجام داده‌اید، مشکلات و نیازهای واقعی برند را بفهمید و اهداف لازم برند را مطابق با آمار و واقعیت‌‌هایی که برای پیشرفت و موفقیت بیشتر به آنها نیاز دارید، به‌روزرسانی کنید.

 طراحی و تدوین استراتژی برندینگ را از چه زمانی آغاز کنیم؟

طراحی و تدوین استراتژی برندینگ باید جزء اولین اقدامات و کارهایی باشد که قبل از ورود به بازار انجام می‌دهید. اگر یک استراتژی برندسازی مشخص داشته باشید، با یک دید کلی و چشم‌انداز درست و منطقی کارتان را شروع می‌کنید. درصد آزمون و خطا در تجارت را کاهش می‌دهید و در نهایت، راحت‌تر و سریع‌تر می‌توانید مشکلات و ضعف‌‌های برند را پیدا کنید. به این ترتیب، کسب‌وکارتان را بهبود می‌دهید و از فرصت‌های طلایی برای موفقیت و سود بیشتر استفاده می‌کنید. اگر تا امروز این کار را نکرده‌اید، زمان و موقعیت‌های بسیار زیادی را از دست داده‌اید! همین حالا برای تعیین یک استراتژی برندینگ موفق با گروه‌های مختصص و کاربلد ارتباط بگیرید.

همین حالا تماس بگیرید

مشاوره برندینگ نام گذاری برند

00 0100 03
همین حالا تماس بگیرید

مشاوره برندینگ نام گذاری برند

00 0100 03

خدمات توسعه و تدوین استراتژی برندینگ پرمون

اگر دنبال طراحی یک استراتژی برندینگ کارآمد، موثر و موفق برای برند خود هستید، پرمون همراه شما است. ما در پرمون تلاش می‌کنیم تا یک استراتژی کارساز و مطابق اهداف و شرایط کسب‌وکار شما طراحی کنیم. چنانچه قصد تدوین استراتژی برای برند خود را دارید به سایت آژانس تبلیغاتی پرمون طرح مراجعه کنید و یا با شماره ۸۸۶۲۳۰۹۲ تماس بگیرید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *