آژانس تبلیغاتی پرمون طرح "تازنده و سرزنده"

موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک از نظر لغوی به معنای تصاویر گرافیکی متحرک است. در موشن گرافیک برخی از المان‌های گرافیکی طراحی شده به حرکت در می‌آیند تا تصاویر زنده و پویا شوند. ارتباط بین موشن گرافیک و طراحی (دیزاین) به حدی تنگاتنگ است که گاه به موشن گرافیک، موشن دیزاین (Motion Design) نیز گفته می‌شود. غالب موشن گرافیک‌ها از المان‌های گرافیکی دو بعدی تشکیل می‌شوند. این المان‌ها، که بخش گرافیک یا دیزاین را تشکیل می‌دهند، می‌توانند به صورت تایپوگرافی‌ها، اشکال، طراحی‌های گرافیکی یا نقاشی‌های دیجیتال باشند. سپس در فریم‌های مختلف برای برخی از این المان‌ها حرکت و سرعت تعریف می‌شود تا بخش موشن شکل بگیرد. موشن گرافیک‌ها اغلب ساده و مینیمال هستند و روشی جذاب برای انتقال اطلاعات به شمار می‌روند.

موشن گرافیک معین کارت به سفارش بانک پارسیان

در دنیای امروز، هر فرد در طول روز با حجم فراوانی از انواع محتوا مواجه است. در چنین شرایطی برای آن‌که محتوای تولید شده مؤثر باشد، لازم است تا هر محتوا از نظر فرم نیز جذابیت‌های لازم را داشته باشد. علاوه بر این، فرم‌های گوناگون محتوا کاربردها و ویژگی‌های متفاوتی دارند و در شرایط مختلفی به کار می‌روند. موشن‌گرافیک (Motion Graphics) یکی از انواع فرم‌های محتواست که به خصوص در سال‌های اخیر، به دلیل جذابیت و اثرگذاری ویژه آن، محبوبیت قابل توجهی یافته است.

سفارش و ساخت موشن گرافیک در پرمون طرح

برای سفارش ساخت موشن گرافیک پس از تماس با تیم بازاریابی پرمون طرح لینک فرم بریف خدمات طراحی موشن گرافیک برای شما  ارسال می‌شود. پس از تکمیل و ارسال فرم، تیم اکانت پرمون طرح با شما تماس خواهند گرفت و اطلاعات تکمیلی پروژه را از شما دریافت می‌کنند. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر قرار جلسه‌ای با شما هماهنگ می‌شود. پس از شفاف شدن صورت مسئله و شرح پروژه، در تیم پرمون طرح در خصوص نحوه انجام پروژه تصمیم‌گیری می‌شود و استراتژی بنیادی و سناریوهای اولیه طراحی می‌شود. پیشنهاداتی متناسب با نیاز شما توسط اکانت منیجر پروژه به شما اعلام می‌شود. سپس فرایند ایده‌پردازی و طراحی توسط تیم خلاقیت شروع می‌شود و طراحی‌های پیشنهادی در جلسه‌ای برای شما پرزنت می‌شوند. درصورت نیاز به تغییر و اصلاح، طرح‌ها تا ۲ بار ادیت می‌شوند و فایل نهایی پس از تأیید به شما تحویل داده می‌شود.

موشن گرافیک تبلیغاتی چیست؟

موشن گرافیک‌ها به عنوان یک فرم جذاب، تأثیرگذار، نسبتاً سریع و کم‌هزینه، کاربرد فراوانی در تبلیغات دارند. موشن‌گرافیک به دلیل جذابیت، سادگی و قابلیت انتقال سریع و قابل فهم اطلاعات و پیام‌ها، یکی از قالب‌های محبوب برای متخصصان مارکتینگ و تبلیغات است، که از ویدیوهای کوتاه در شبکه‌های اجتماعی، تا تبلیغات بنری در وب‌سایت‌های پربازدید یا تبلیغات پری‌رول در پلتفرم‌های پخش ویدیو و حتی در تبلیغات تلویزیونی به صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سفارش موشن گرافیک

انواع موشن گرافیک

موشن گرافیک‌ها برمبنای نوع طراحی و المان‌های استفاده شده به چند دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  • تایپوگرافی‌های متحرک: یکی از ساده‌ترین انواع موشن گرافیک که از متون متحرک تشکیل می‌شود. این نوع از موشن‌گرافیک در مواردی استفاده می‌شود که محتوای اصلی به صورت متن است، اما می‌خواهیم این متن به شکلی جذاب‌تر و در قالب ویدیویی نمایش داده شود.
  • لوگوهای متحرک: مبنای این نوع از موشن گرافیک‌ها، لوگوی برند است و هدف از آن تأکید بر لوگوی برند و نمایش آن به شکلی جذاب است. به این نوع از موشن گرافیک، لوگو موشن هم گفته می‌شود و در ابتدا یا انتهای بسیاری از ویدیوهای برندد شده دیده می‌شود.
  • حلقه‌های گرافیکی متحرک: این نوع از موشن گرافیک‌ها از یک تصویر متحرک تشکیل می‌شود که حرکت آن به صورت بی‌پایان قابل تکرار است. بیشترین کاربرد این نوع از موشن گرافیک‌ها به عنوان تصویر پس‌زمینه و یا در پوسترهای دیجیتال است.
  • موشن‌گرافیک‌های سناریو محور: این نوع از موشن گرافیک‌ها که در راهنماها، تبلیغات، معرفی محصول و… کاربرد فراوان دارند، برمبنای یک سناریوی از پیش نوشته شده طراحی می‌شوند و ابزاری مناسب برای اطلاع‌رسانی، آموزش و تبلیغات هستند.

ساخت موشن گرافیک چه مزایایی دارد؟

موشن گرافیک به دلیل آن‌که از تصاویر متحرک تشکیل می‌شود بیشتر از تصاویر ثابت توجه مخاطبان را جلب می‌کند و برای مدت طولانی‌تری آن‌ها را درگیر می‌سازد و ماندگاری آن در ذهن بینندگان بیشتر است. متحرک بودن تصاویر، در کنار قابلیت اضافه کردن صدا و موسیقی علاوه بر افزایش جذابیت این نوع از محتوا، باعث می‌شود موشن گرافیک‌ها قابلیت انتقال حجم بیشتری از اطلاعات را دارند که در فرم‌های ایستا ممکن نیست.

مراحل طراحی موشن گرافیک

اولین گام در طراحی موشن گرافیک، پس از تعیین صورت مسأله و چالش پیش رو، طراحی سناریو است. سپس برمبنای این سناریو، نوع دیزاین مشخص شده و المان‌های لازم طراحی می‌شوند و در نهایت، برای المان‌های مورد نیاز در هر بخش از ویدیو حرکات لازم طراحی می‌شود. پس از پایان طراحی و پویانمایی، موشن گرافیک برای پخش ذخیره می‌شود که می‌تواند در قالب فایل‌های ویدیویی، gif، webp و… باشد.

هزینه سفارش موشن گرافیک چقدر است؟

هزینه طراحی و ساخت موشن گرافیک بسته به سناریو، نوع و مدت زمان خروجی نهایی متفاوت خواهد بود. طراحی یک تایپوگرافی متحرک بسیار ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر از طراحی یک موشن گرافیک سناریومحور است. هم‌چنین موشن گرافیکی که در آن از المان‌های گرافیکی ساده و کم‌تعداد استفاده شده که فاقد حرکت‌های خاص هستند بسیار ارزان قیمت‌تر از یک موشن گرافیک شلوغ و پر جزییات خواهد بود.

به طور کلی موشن گرافیک را می‌توان یک نوع انیمیشن دانست، چراکه انیمیشن اصطلاحی کلی و فراگیر است که به هر نوع از تصاویر متحرک غیررئال گفته می‌شود. با این وجود معمولاً هنگامی که از موشن گرافیک صحبت می‌شود، منظور تصاویر متحرک دوبعدی ساده‌تری است که فاقد حرکت‌های پیچیده هستند و عمدتاً جز المان‌های ضروری سایر اجزای آن‌ها ثابت بوده و پیچیدگی روایی یا داستان مفصلی هم ندارند. در مقابل انیمیشن‌ها عمدتاً پیچیدگی بیشتری دارند و گاه حتی شامل مدل‌های سه بعدی و شبه واقعی نیز می‌شوند.

مدت زمان لازم برای ساخت موشن گرافیک بستگی به سناریو و پیچیدگی‌های طراحی دارد. همچنان‌که گفته شد، ساخت موشن گرافیک شامل دو بخش است: طراحی المان‌های گرافیکی، پویانمایی و اضافه کردن حرکت به المان‌های لازم. بنابراین هرچه تعداد المان‌های مورد نیاز بیشتر بوده و هر المان نیازمند طراحی دقیق‌تر و پرجزییات‌تری باشد و از طرف دیگر، پویانمایی نیز نیازمند اضافه کردن حرکات دقیق، متنوع و فراوان باشد، هزینه ساخت موشن گرافیک نیز افزایش خواهد یافت.

موشن گرافیک تأثیر قابل توجهی در جذب مخاطبان و تثبیت پیام‌ها در ذهن آنان دارد. متحرک بودن تصاویر علاوه بر آن‌که بر جذابیت محتوا می‌افزاید، باعث می‌شود مخاطبان مدت زمانی بیشتری با محتوا مشغول باشند و اطلاعات و پیام‌ها را با صبر و حوصله بیشتری دریافت کند. این موضوع باعث می‌شود موشن گرافیک چه در برندینگ و تثبیت جایگاه ذهنی برند و چه در تبلیغات و انتقال پیام‌ها و اطلاعات بسیار مؤثرتر از سایر فرم‌های محتوایی، و به خصوص تصاویر ثابت، باشد.

با توجه به آن‌که بخش قابل توجهی از پروژه‌های موشن گرافیک را طراحی المان‌های اولیه تشکیل می‌دهد، موشن گرافیک را برمبنای المان‌های آن نیز می‌توان به سطوح گوناگون تقسیم کرد:

  • تایپوگرافی
  • لوگو
  • با استفاده از المان‌های آماده
  • با استفاده از المان‌های نیمه آماده (شخصی‌سازی المان‌هایی که از پیش طراحی شده)
  • با استفاده از المان‌های اختصاصی (همه‌چیز از ابتدا طراحی می‌شود)