یکی از روشهای موثری که کسبوکارهای کوچک و بزرگ از آن استفاده میکنند تا مشتریهای بالقوه را به مشترهای بالفعل تبدیل کرده و فروش خود را افزایش بدهند، طراحی و ساخت قیف فروش یا قیف بازاریابی است.
در این مطلب از پرمون میخواهیم درباره این روش که از گذشته تاکنون تغییراتی در جزییات خود داشته، صحبت کنیم و بگوییم که قیف فروش چیست؟ چه اهمیتی در بازاریابی دارد و چطور میتوانید برای کسبوکار خود یک قیف فروش طراحی کنید؟ پس با ما همراه باشید.
قیف فروش چیست؟
قیف فروش یا همان قیف بازاریابی مسیری است که میتواند مخاطبان را به مشتری بالفعل تبدیل کند و درنهایت باعث افزایش فروش و رشد یک کسبوکار شود.
برای اینکه بهتر با پاسخ سوال قیف فروش چیست آشنا شوید، میتوانید یک قیف را تصور کنید. در هر مرحله از قیف فروش یا قیف بازاریابی، افرادی که احتمال بیشتری دارد تا به مشتریان بالفعل تبدیل شوند، به مرحله بعد میروند.
با استفاده از این روش شما باید در هر مرحله برنامهریزیها و راههای مختلفی برای تشویق مخاطب یا مشتریان بالقوه به خرید داشته باشید.
در مراحل نهایی قیف باریک میشود، به این معنا که در هر مرحله تعدادی از مشتریان بالقوه از چرخه فروش خارج میشوند و کل فرایند شما با ریزش مواجه خواهد بود.
بنابراین این فرآیند به مرور شکل قیف به خود میگیرد، یعنی در مراحل اولیه دهانه بزرگی دارد و افرادی زیادی را در خود جای میدهد و هرچه پیش میروید، تعداد افرادی که از مخاطب به مشتری تبدیل میشوند، کم و کمتر میشود. بنابراین تعداد مشتریانی که به قیف فروش وارد میشوند، نسبت به تعداد مشتریانی که از این قیف خارج میشوند، به مراتب خیلی کمتر است!
به بیانی دیگر میتوانیم در پاسخ به سوال قیف فروش چیست، بگوییم قیف فروش یا روند فروش روشی است که مراحل مختلفی دارد و به سازمانها و کسبوکارها کمک میکند مشتریان احتمالی یا بالقوه را به مشتریهای حقیقی تبدیل کنند.
بررسی انواع مشتری در قیف فروش
در بحث تعریف و بررسی قیف فروش، مشتریان به چند دسته تقسیم میشوند تا مدیریت و برنامهریزی برای هر مرحله راحتتر باشد:
مشتریهای بالقوه (Prospects): به معنای افرادی است که از محصولات و خدمات شما آگاهی دارند و احتمال زیادی دارد که به مرحله خرید هم برسند.
مشتریهای بالفعل (Customers): به مشتریهایی میگویند که به مرحله نهایی رسیدهاند و کالا و خدمات شما را خریدهاند.
در قیف فروش و بازاریابی تعداد زیادی از مخاطبان (همان مشتریان بالقوه) وارد مسیر فروش محصول یا بخش بزرگتر قیف میشوند. هرچه به بخش خرید نهایی یا خروجی قیف نزدیکتر شوید، تعداد آنها کمتر میشود و در نهایت گروه کوچکی از آنها به مشتریهای بالفعل تبدیل میشوند.
در قیف فروش در بازاریابی دو هدف مهم وجود دارد:
- پیدا کردن مخاطبان و گرفتن لیدهای باکیفیتتر
- تبدیل لید به مشتری بالقوه و تبدیل آن به مشتری بالفعل
قیف فروش در بازاریابی چه اهمیتی دارد؟
اگر یک قیف فروش بهخوبی و با استانداردهای بازاریابی طراحی شود، میتواند به شما نشان بدهد در هر مرحله از مسیر فروش، یعنی از لحظه آگاهی دادن به مخاطب تا اقدام به خرید، مشتری چطور فکر و عمل میکند.
آگاهی از این نکات به شما اجازه میدهد روی کانالهای مناسبی تمرکز و سرمایهگذاری و در ادامه بهترین روشها را برای پروموشن فروش انتخاب کنید. بنابراین همه کارها و فعالیتهای شما هدفمند شده و بهترین نتیجه را کسب خواهید کرد.
استفاده از قیف بازاریابی یا روند فروش به شما اجازه میدهد هر مرحله را بهتر مدیریت و کنترل کنید و بتوانید در هر بخش تصمیمات بهتری بگیرید. همچنین قیف فروش میتواند نقاط ضعف بازاریابی کسبوکارتان را مشخص کرده و به هدایت بهتر مشتریان احتمالی، رسیدن آنها به مرحله خرید و تبدیل به مشتری کمک کند.
شاید بتوان گفت قیف فروش بازاریابی مهمترین اثر خود را زمانی نشان میدهد که شما بتوانید با استفاده از آن، مشتریان بالفعل را به مشتریان وفادار تبدیل کنید.
نگاهی به مراحل قیف فروش
همان طور که در توضیح سوال قیف فروش چیست گفتیم و مفهوم قیف فروش در بازاریابی را توضیح دادیم، این روش فروش و بازاریابی چهار مرحله دارد که با توجه به حروف اول لاتین آن، به مراحل فروش آیدا (AIDA) هم معروف است:
1. آگاهی (Awareness)
در این بخش باید به هر وسیله و از هر کانالی برای آگاهی مخاطبان از برند، محصولات و خدمات خود اطلاعرسانی کنید. با آگاهیبخشی به مخاطبان میتوانید آنها را نسبت به برند و محصول خود کمکم کنجکاو کرده و به شناخت بیشتر برند، محصول و خدماتتان ترغیب کنید.
هرچه در این مرحله بهتر عمل کنید و با استفاده از کانالهای مناسب اطلاعات خوبی در اختیار مخاطبان بگذارید، کار شما در مراحل بعدی راحتتر میشود.
برای آگاهیبخشی در این بخش از قیف فروش میتوانید از تبلیغات سنتی یا دیجیتال استفاده کنید. در این مرحله مخاطبان با کسبوکار یا برند شما آشنا میشوند، هرچند که هنوز رغبتی برای خرید ندارند.
توصیه میکنیم برای این مرحله و آگاهیبخشی بهتر، کانالهای مختلف و متنوعی داشته باشید، از جمله:
- شبکههای اجتماعی
- سایت و وبلاگ
- تبلیغات محیطی و سنتی
- تبلیغات دهانبهدهان
- ایمیل مارکتینگ
- ایونت مارکتینگ
- تبلیغات تصویری و ویدیویی
- تبلیغات گوگل
- تبلیغات محتوای متنی و…
همه این کانالها میتواند در آگاهیبخشی به مخاطب موثر باشد و مسیر هموارتری برای طی مراحل بعدی بسازد. با این روشها شما توجه مخاطب را تا حد خوبی جلب خواهید کرد.
در خیلی از موارد پیش میآید که مخاطب حتی بدون نیاز واقعی به محصول و خدمات شما، باز هم به آن تمایل پیدا میکند و به سمت بررسی و خرید محصولات و خدمات شما جذب میشود.
2. علاقه (Interest)
در این مرحله مخاطبان هر آنچه را که باید درباره برند، کسبوکار، محصولات و خدمات شما بدانند، فهمیدهاند. در مرحله علاقهمندی، برای ایجاد رغبت و تشویق مخاطب به خرید باید به مزایای رقابتی خود تکیه کنید.
به طور کلی کاربران قبل از خرید، چند محصول یا برند را با هم مقایسه میکنند. شما میتوانید با یک پیشنهاد خوب یا پررنگکردن یک ویژگی خاص، کاربران را در این مرحله به خرید علاقهمند کنید.
در مرحله علاقهمندی میتوانید با ارائه کتابهای الکترونیک یا سرویسهای خبری و موارد این چنینی، مخاطبان را راضی کنید تا اطلاعات تماس مانند شماره موبایل یا آدرس ایمیل خود را در اختیار شما قرار دهند.
حالا که لید (Lead) یا همان سرنخ را از مخاطبان گرفتید، باید برای یک اطلاعرسانی مفید و منظم به آنها برنامه داشته باشید تا این علاقهمندی را حفظ کنید.
3. تصمیم گیری (Decision)
اگر مراحل قبلی را به درستی طی کرده باشید، حالا مخاطبان که به لید تبدیل شدهاند، در مسیر تبدیل به مشتری بالفعل هستند. آنها نسبت به کسبوکار شما آگاهی دارند، به محصولات و خدمات شما علاقه نشان دادهاند و حالا آماده خرید هستند. بنابراین میتوانید با گامهایی کوچک در این تصمیمگیری به آنها کمک کنید.
ارسال رایگان محصول، تخفیفهای ویژه، ارائه هدایا، خدمات رایگان، پشتیبانی و پیگیری سفارش مشتری و… میتواند پیشنهادهای خوبی برای تبدیل لید به مشتری بالفعل باشد.
4. اقدام (Action)
در این مرحله مشترههای بالقوه به مشتریهای بالفعل تبدیل میشوند و میتوانید در این مرحله محصولات و خدمات خود را به فروش برسانید. هرچه در مراحل قبلی عملکرد بهتری داشته و برنامهریزیهای دقیقتری انجام داده باشید، اختلاف بین لیدها و مشتریهای بالفعل کمتر خواهد بود.
البته به طور معمول این اختلاف زیاد است، ولی میتوانید با بررسی هر مرحله، نقاط ضعف فعالیتها و برنامههای خود را شناسایی کرده و با کمپینهای مختلف و برنامههای تبلیغی متنوع، یک بار دیگر برای تبدیل لید به مشتری اقدام کنید.
در مرحله اقدام، کار شما در قیف فروش در بازاریابی تمام نشده است. شما با حفظ ارتباطی که با مشتریان ایجاد کردهاید و شناسایی نیازها و علاقهمندیهایشان، میتوانید آنها را به مشتری وفادار تبدیل کنید. برای این کار میتوانید از راههای مختلفی استفاده کنید:
- امتیازات ویژه مشتریان
- تخفیفهای ویژه مشتریان
- باشگاه مشتریان
- قدردانی و ارائه هدایای مختلف و…
قیف فروش در بازاریابی دیجیتال چطور عمل میکند؟
در همه مراحل قیف فروش، بازاریابی دیجیتال نقش مهم و سرنوشتسازی را ایفا میکند. هم در مرحله آگاهی و هم در مراحل علاقهمندی، تصمیمگیری و اقدام به خرید استفاده درست از بازاریابی دیجیتال میتواند کلید موفقیت شما باشد.
در مرحله اول استفاده از محتوای مناسب متنی با تصاویر یا ویدیوهای جذاب، همچنین استفاده از شبکههای پیامرسان مثل اینستاگرام میتواند نقشی انکارناپذیر در آگاهیرسانی و معرفی کسبوکار شما داشته باشد.
در مراحل بعد هم استفاده بهجا و صحیح از بازاریابی دیجیتال میتواند به ایجاد علاقهمندی در مخاطبان کمک کند. مثلا تولید محتوای مناسب و ارسال آن از طریق ایمیل مارکتینگ یا SMS مارکتینگ برای تکمیل این مرحله از قیف فروش موثر است.
در نهایت با استفاده از بازاریابی دیجیتال میتوانید از نظرات مشتریان مطلع شوید و با آنها در ارتباط بمانید. حفظ مشتریان بالفعل و تبدیل آنها به مشتریان وفادار هم یک از دغدغههایی است که بازاریابی دیجیتال باید جدی بگیرید.
بررسی مدل 5A قیف فروش در بازاریابی
با تغییر رفتار کاربران و رشد جوامع، دنیای بازاریابی هم دستخوش تغییرات مختلفی در نحوه خرید، فروش و جذب مشتری شده است. اگر دوست دارید با دیدی بازتر برای ساخت قیف فروش اقدام کنید، بهتر است با مدل A5 هم آشنایی داشته باشید.
این مدل از قیف فروش یک مرحله بیشتر از مدل آیدا یا همان قیف فروش مرسوم دارد و مرحله سوم آن کمی تغییر و تحول داشته است:
1. آگاهیرسانی (Awareness)
2. جذب شدن (Appeal)
3. تحقیق کردن (Ask)
4. اقدام کردن (Act)
5. طرفداری کردن (Advocate)
در مرحله سوم از قیف فروش A5، مشتری از روشهای مختلفی استفاده میکند تا درباره کسبوکار و محصولات شما تحقیق کند. پس لازم است در نتایج سرچ گوگل و شبکههای اجتماعی دائما بهروز باشید.
در مرحله پنجم هم مشتری بهدلیل تجربه خوب در خرید، در تبلیغات دهانبهدهان مشارکت میکند و با توصیه و پیشنهاد برند و خدمات شما به دیگران، علاوهبر وفاداری به کسبوکار شما، باعث رشد تعداد مشتریان میشود.
قیف فروش هفت مرحلهای چیست؟
مدل هفت مرحلهای قیف فروش هم در بازاریابی بسیار مرسوم و پرطرفدار است. این مدل فروش، نگاهی دقیقتر بر رفتار مشتری دارد و به کارشناسان بازاریابی کمک میکند در هر مرحله برنامهریزی بهتری برای رشد فروش داشته باشند:
1. آگاهی: آگاهیرسانی درباره کسبوکار، برند، محصولات و خدمات
2. ایجاد علاقه: ایجاد علاقه در مشتریان احتمالی با تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات
3. ارزیابی: ارائه نمونههای کوچک یا تصویرسازی درست برای کمک به مشتریان در تصمیمگیری
4. تصمیمگیری: معرفی ویژگیهای خاص رقابتی و ایجاد اشتیاق بیشتر برای خرید
5. اقدام به خرید: تشویق و ترغیب مشتریان به خرید
6. شادی خرید: نمایش آمار فروش برای جلب اعتماد بیشتر مشتریان
7. وفاداری: حفظ و ایجاد حس وفاداری در مشتریان
معرفی انواع قیف فروش و بازاریابی
با توجه به کسبوکارهای مختلف و بازاریابیهای متنوع برای هرکدام، 5 نوع قیف فروش تعریف شده که به نوع محصولات و خدمات میتوان از آنها استفاده کرد:
– قیف فروش (Self-Liquidating Offer Funnel | SLO)
این نوع از قیف فروش میتواند لیدهای باکیفیت را به رایگان جذب کند. اما چطور؟ در این قیف فروش در بازاریابی، کالاها و خدماتی که قصد فروش آنها را دارید، قیمت و سود زیادی دارند و میتوان گفت با فروش آنها، هزینه تبلیغات و جذب لید بهطور کامل تامین میشود.
همچنین میتوانید با پیشفروش محصولات علاوهبر به دست آوردن سود خالص، هزینه تبلیغات و جذب لید را هم فراهم کنید.
– قیف رونمایی محصول (Product Launch Funnel)
بهترین قیف فروش در بازاریابی برای معرفی برند یا محصول و خدمات جدید، قیف رونمایی محصول است. برای ایونت مارکتینگ و فروش بلیط همایشها و سمینارهای مختلف و معرفی یک محصول خاص از این روش استفاده میشود. گاهی قیف رونمایی محصول برای پیشفروش یک محصول جدید هم کارایی دارد.
– قیف مشاوره رایگان (Free Consultation Funnel)
قیف فروش مشاوره برای محصولات و خدماتی کارایی دارد که نیاز به گفتوگو (مشاوره) قبل از خرید دارند. در این روش که در جذب لید هم بسیار خوب عمل میکند، مکالمه و مشاوره رایگان با مخاطب انجام میشود و با ثبت اطلاعات مخاطب جذب لید صورت میگیرد.
– قیف تولید لید (Opt-In Lead Generation Funnel)
این قیف فروش یکی از انواع رایج قیف به ویژه در سایتها و البته دیجیتال مارکتینگ است. در این روش، تعداد بسیار زیادی لید جذب میشود و معمولا نرخ تبدیل آن به مشتریان بالفعل چندان بالا نیست. این قیف همانطور که از نام آن پیداست، بیشتر روی جذب لید تمرکز دارد.
– قیف وبینار (Webinar Sales Funnel)
قیف وبینار هم مخاطبان را به سمت ثبتنام در وبینارها و بازاریابیهای آنلاین سوق میدهد. قیف وبینار بهطور کلی برای فروش دورههای آموزشی و محصولات آموزش آنلاین کاربرد دارد.
در این نوع قیف فروش میتوانید با جذب لیدهای با کیفیت محصولات و خدمات خاصی را هم در وبینار معرفی کنید و باعث افزایش مشتریان بالفعل و رشد سود خالص شوید.
نحوه طراحی یک قیف فروش
حالا که با مفهوم قیف فروش چیست و مراحل و انواع آن آشنا شدید، بهتر است نگاهی بر طراحی یک قیف فروش موفق داشته باشید.
بیان ارزشها و مزیتهای محصولات و خدمات
در نظر داشته باشید شما بیشتر از هر کسی باید محصولات و خدمات خود را بشناسید و با نقاط قوت و مزایای رقابتی آن آشنا باشید. با تیم خود گفتوگو کنید و برنامهای برای معرفی کامل این مزایا و آگاهسازی کلی داشته باشید.
برای این کار میتوانید از کانالهای مختلفی استفاده کنید. تبلیغات سنتی و محیطی، SMS مارکتینگ، انتشار پست در سایتهای دیگر، استفاده از فضای شبکههای اجتماعی و هشتگگذاریهای مناسب همهوهمه میتواند برای این آگاهیبخشی مناسب باشد.
برای تولید محتوای موثر و انتشار آن دقت داشته باشید حتما به تجربه کاربری، دلیل خرید محصول و خدمات پس از فروش اشاره کنید.
ارتباط با مخاطبان فعال
بعد از معرفی ارزشها و شناخت مخاطبان سعی کنید با ایمیل یا در شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای مختلف، با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. در این صورت از نظرات آنها و رفتارشان در مسیر خرید آگاه میشوید و میتوانید برنامهریزی بهتری داشته باشید.
تولید محتوای جذاب
در هر بخشی از قیف فروش که باشید، تولید محتوای جذاب میتواند کلید موفقیت شما باشد. آگاهی بخشی، معرفی، تشویق و ترغیب مشتریان، حفظ مشتریان و قدردانی از آنها همهوهمه میتواند با تولید محتوای درست انجام شود.
تبدیل علاقه به عمل
برای اینکه علاقه ایجادشده در مشتریان بالقوه را پرورش داده و آنها به خرید تشویق کنید، باید بتوانید تجربه کاربری خوبی برای آن بسازید. بنابراین باید یک فرایند خرید آنلاین و مسیری راحت برای آن در نظر داشته باشید.
همچنین کاربران بیشتر برای خرید محصولات و خدماتی ترغیب میشوند که توسط مشتریان دیگر پیشنهاد شده باشد. پس بخشی برای نظرات مشتریان در نظر بگیرید و در صورت نارضایتی آنها بهطور مستقیم پاسخگو باشید و حس اعتماد به برند را در مشتریان ایجاد کنید.
توجه ویژه به مشتریان
در هر مرحلهای باید به لید، مشتریان بالقوه و بالفعل توجه داشته باشید، بهخصوص اگر مشتری به مرحله خرید نزدیکتر باشد. پیگیری مراحل خرید، اطمینان از یک خرید راحت و دریافت محصول یا خدمات به بهترین شکل، نتیجه بسیار خوبی در پی خواهد داشت.
قدردانی از مشتریان
با قدردانی، اعطای امتیازات ویژه، ارائه تخفیفهای خاص و ارسال هدایای کوچک از مشتریان خود قدردانی کنید. با این کار میتوانید آنها را به مشتریان وفادار تبدیل کرده و تبلیغات دهانبهدهان برای کسبوکار خود داشته باشید.
توصیههایی برای بهینهسازی قیف فروش
برای بهینهسازی قیف فروش باید روی مراحلی تمرکز کنید که در آنها مشتریان بالقوه را از دست میدهید یا مراحلی را شناسایی کنید که لیدهای جذب شده به مشتری بالقوه تبدیل نمیشوند. این موضوع میتواند دلایل مختلفی داشته باشد:
- آگاهی مناسبی درباره محصول ارائه نمیدهید یا مزایای رقابتی را بهخوبی مشخص نمیکنید. در نتیجه مخاطبان گرچه به محصولات شما علاقهمند هستند، ولی تفاوتی بین محصولات و خدمات شما و رقبا نمیبینند و بهسمت اطلاعات بهتر و محصولات دیگر جذب میشوند. صفحات فرود (Landing Pages) وCTA های سایت اصلی را بررسی و ایرادات آن را برطرف کنید.
- مشتریان بالقوه برای خرید دچار تردید میشوند، چراکه قیمت شما حتی نسبت به مزیتهای رقابتی بسیار بالاست. در این شرایط میتوانید از تخفیفهای کوتاه مدت استفاده کنید.
- سیستم پاسخگویی شما و ارتباط با مشتریان مشکل دارد. هرچه در این فرایند با تاخیر بیشتری به مشتریان پاسخ دهید، مشتریان بالقوه بیشتری هم از دست خواهید داد.
- فرایند خرید با مشکل روبهروست. در هر مرحله اگر مشتری تجربه کاربری خوبی در خرید نداشته باشد، احتمال اینکه از خرید صرفنظر کند، افزایش پیدا میکند. دلایلی مثل کُندی سایت، ایراد در پرداخت آنلاین، ابهام و پیچیدگی در مراحل خرید و ایراد در ویرایش یا ثبت سفارش مشتری را از خرید پشیمان میکند.
- مشتری را بعد از خرید رها میکنید. ارتباط با مشتریان بالفعل را حفظ کنید و با تبریک تولد، ارسال هدایای کوچک یا امتیازات ویژه با آنها در ارتباط بمانید و آنها را به خرید دوباره و بازگشت به چرخه خرید تشویق کنید.
یک نمونه موفق از قیف فروش در بازاریابی
کسبوکارهای زیادی برای افزایش مشتریان، رشد فروش و کسب سود خالص، از قیف فروش استفاده میکنند. یکی از کسبوکارهای داخلی که در زمینه طراحی و اجرای قیف فروش در بازاریابی بسیار موفق عمل کرده، شرکت سفرهای علیباباست.
این شرکت علاوه بر یک سایت اصلی برای فروش بلیط و تورهای گردشگری و رزرو هتل، از کانالهای مختلفی مانند شبکههای اجتماعی و مجله علی بابا استفاده میکند و با محتوای متنی و تصاویر مناسب و ارائه محصولات محتوایی در حوزه سفر مثل پادکست و کتاب سفر در جذب لید و تبدیل آن به مشتریان بالقوه و مشتریان بالفعل عملکرد موفقی دارد.
همچنین با استفاده از روشهایی مانند ایمیل مارکتینگ و ارائه امتیازات ویژه، مشتریان بالفعل را به مشتریان وفادار تبدیل میکند.
جمعبندی: قیف فروش یعنی همراهی قدمبهقدم با کاربر
در این مطلب با معرفی قیف فروش سعی کردیم پاسخی مناسب و کامل به سوال قیف فروش چیست بدهیم. قیف فروش در حقیقت سفر یک مخاطب از آگاهی و علاقهمند شدن تا خرید و وفادار ماندن است. با طی مراحل مختلف میتوانیم این مسیر را هموار و در هر مرحله آن را مدیریت کنیم.
پرسشهای متداول
1. قیف فروش چیست؟
قیف فروش یا همان قیف بازاریابی مسیری است که میتواند مخاطبان را به مشتری بالفعل تبدیل کند و در نهایت باعث افزایش فروش و رشد یک کسبوکار شود.
2. قیف فروش چند مرحله دارد؟
قیف فروش به طور کلی چهار مرحله دارد: آگاهی، علاقهمندی، تصمیمگیری و خرید
3. قیف فروش 5 مرحلهای چیست؟
این قیف فروش از پنج مرحله تشکیل شده است: آگاهی(Awareness)، جذب شدن(Appeal)، تحقیق کردن(Ask)، اقدام کردن(Act)، طرفداری کردن(Advocate)
4. چطور میتوان یک قیف فروش ساخت؟
برای ساخت قیف فروش باید چند مراحل را طی کنید: بیان ارزشها و مزیتها، ارتباط با مخاطبان فعال، تولید محتوای جذاب، تبدیل علاقه به عمل، توجه ویژه به مشتریان، قدردانی از مشتریان
5. چرا به قیف فروش نیاز دارید؟
قیف فروش به شما کمک میکند تا مرحلهبهمرحله مخاطب کسبوکار خود را تشخیص دهید، آنها را به تجارت خود علاقهمند کنید و در نهایت بتوانید محصولات و خدمات خود را به آنها بفروشید. با این روش میتوانید هر مرحله را مدیریت کرده و برای عملکرد بهتر آن برنامهریزی کنید.