گیمیفیکیشن در دنیای امروز که جهان قصه و سرگرمی است، نقش پررنگی پیدا کرده و چه چیزی جذابتر از اینکه مخاطبان برای آشنایی و خرید از یک برند و کسب و کار در محیطی قرار بگیرند که هم داستانی برای گفتن داشته باشد، هم حس کنند که در حال بازی کردن و لذت بردن هستند.
گیمیفیکیشن یکی از روشهایی است که شرکتها و برندهای معروف دنیا از آن برای بهبود و رونق کسب و کارشان استفاده میکنند و چندسالی است که این مفهوم بر سر زبانها افتاده است.
برای آشنایی بیشتر درباره مفهوم آن و شناخت مزیتها و کارکردهایش با ما در پرمونطرح همراه باشید تا از نمونههای جذاب داخلی و خارجی آن باخبر شوید.
گیمیفیکشن یا همان بازیسازی مفهومی است که در دنیای برندینگ ، تبلیغات و بازاریابی در ایران کم و بیش شنیده میشود و بسیاری از شرکتها و کسب و کارها به دنبال پیاده کردن این ایده هستند.
میتوان آن را به طور خلاصه در یک عبارت کوتاه توضیح داد: استفاده از خصوصیتها و تفکرات و قوانین بازیگونه، در زمینههایی همچون فعالیتهای تجاری، آموزش، آموزشهای اجتماعی و… که ماهیت بازی ندارند.
همین تاثیر مثبت و انرژیبخش بازی و همراه کردن ما با قوانین و چالشهای جذابش، باعث شد که مخاطب بازیها فقط کسانی نباشند که به شدت اهل بازی و سرگرمی هستند. هدف از این کار، افزایش تقاضای مشتریان، بهبود عملکرد کاری کارکنان یا پیشرفت در آموزش است.
یک بازیسازی موفق به احساسات مخاطب خود کار دارد و هرچه بیشتر بتواند با مشتری خود ارتباط هیجانی برقرار کند، تاثیر بیشتری بر او میگذارد.
دنیای امروز مملو از کسب و کارهایی است که میخواهند کالا و خدمات خود را به بهترین نحو به مشتریهایشان معرفی کنند و از این راه کسب درآمد داشته باشند. اما دیگر تبلیغات سنتی، ارتباط خشک، مستقیم و یک طرفه نمیتواند تاثیر مفیدی بر مخاطبان بگذارد، پس بهترین راه استفاده از جدیدترین ابزارهای بازاریابی مثل گیمیفیکیشن و … است.
برای مثال وقتی افراد با ایده و ابتکار بازیسازی یک شرکت درگیر میشوند، درواقع آن کسب و کار بهترین روش تعامل با مشاغل، محصولات و خدماتش را انتخاب کرده است.
درواقع برای رسیدن به یک نمونه موفق، روشهایی تکراری از جمله قرعهکشیها، سیستمهای امتیازدهی، گردونههای شانس، مرحلهبندی خدمات و…. وجود دارند اما خلاقیت رمز اصلی برای موفقیت در جذب مخاطب و در میان رقبا است.
امروزه شرکتهای بزرگی در دنیا از این تکنیک برای جذب مشتریان خود و بازاریابی محصولشان استفاده میکنند.
برندهای بزرگی مانند مکدونالد، آدیداس، نیوآ و نایک تا به حال از گیمیفیکشن استفاده کردهاند. برای مثال استفاده از بازی های VR ، AR که جذابیت و تعامل بیشتری با مخاطب دارد و یا برند نایک کفش جدید خود را Epic React” ” نامگذاری کرد و برای تبلیغ محصول جدیدش، یک بازی با نام React Land ایجاد کرد. آنها تجربهای را برای مشتری خود ایجاد کردند که مشتریان بتوانند با حضور در یک فروشگاه و پوشیدن کفش و دویدن بر روی یک تردمیل و حضور در مکانهای متفاوت، به عنوان شخصیتهای اصلی داستان این بازی سه دقیقهای حضور داشته باشند.
کیت اسپید (Kate Spade) یک برند تجاری است که بر فروش لباس و لوازم جانبی زنانه تمرکز دارد. کاری که آنها برای تبلیغ برند خود انجام دادهاند، ساختن یک برنامه تلفن همراه مبتنی بر GPS است که در آنجا پاریس در یک تجربه واقعیت افزوده دیده میشود که کمی رنگ و فیلتر را هم به عکسهای شما اضافه میکند. این برند تجاری با وبسایت تخصصی گیمیفیکیشن در شهر پاریس با نام My Little Paris کار کرد تا داستان این شهر را به مشتریان بگوید و در این بین بازیکنان برای پیدا کردن اطلاعات بیشتر در مورد پاریس به سراغ شکار گنج در سطح شهر میروند.
شرکت Unilever برای فروش بستنیهای مگنوم خود چند گیمیفیکیشن کوچک را طراحی کرد که طرفداران زیادی را پیدا کرد. درواقع این تغییر باعث شد که شرکت مگنوم بیش از هفت میلیون بازیکن ثابت داشته باشد و هر کدام هم حداقل پنج دقیقه در وبسایت میماندند.
شرکت اسنپفود در سال 95 یک بازی یک هفتهای را تدارک دید که در آن مخاطبان با ثبت نام در سایت و نصب اپلیکیشن آن در گوشی همراه، هر روز بازی سنگ، کاغذ، قیچی را با دیگران به صورت آنلاین انجام دهند تا شانس کسب تخفیف 99 درصدی این شرکت را برای سفارش غذا کسب کنند.
شرکت استارباکس برای مشتریانی که عاشق قهوه هستند، یک گیمیفیکیشن ساده را طراحی کرد که وقتی مشتری ۳۰ ستاره در ۱۲ ماه دریافت کند، به مرحله طلایی وارد میشود و میتواند از قهوه سرد، قهوه دمی و چای گرفته تا غذای رایگان و نوشیدنی پیشنهادی را شارژ مجدد کند.
وقتی مشتری تصمیم به بازی میگیرد، به مرور در او حس رقابت شکل میگیرد و تمام تلاش خود را میکند تا با برنده شدن در گیمیفیکیشن از مزایا و تخفیفهای برند استفاده کند. ایجاد حس رضایت پس از پیروزی در مراحل بازی میتواند از عوامل موثر در ارتباطگیری مخاطب باشد.
در گذشته، تبلیغات به صورت یک طرفه انجام میشد و مخاطب بدون هیچ درگیری احساسی به راحتی از کنار آن گذر میکرد. چیزی که همچنان در تبلیغات تلویزیون و دیگر رسانهها مشاهده میکنیم. اما در روش گیمیفیکیشن، مخاطب با نقش فعالی که ایفا میکند، نسبت به موضوع مورد نظر نزدیکی بیشتری حس میکند.
گیمیفیکشن در تبلیغات به دلیل ماهیت سرگرم کننده خود، جذابیت لازم برای انتقال سریعتر و بهتر انواع پیامهای آموزشی، تجاری، فرهنگی و سلامت را به مخاطب دارد.
شما تا به حال با چنین نمونههایی در داخل ایران مواجه شدهاید؟ آیا با خواندن این مطلب توانستید آشنایی اولیه و کاملی از این موضوع کسب کنید؟ به نظر شما بازیسازی چقدر میتواند برای رونق کسب و کارتان به کمک شما بیاید؟
برای آشنایی بیشتر با مفاهیم جدید دنیای تبلیغات با آژانس تبلیغاتی پرمونطرح همراه باشید. همچنین میتوانید برای استفاده از به روزترین ایدههای تبلیغاتی با ما با شماره 88623090 تماس بگیرید.