در این مطلب قصد داریم اشاره جامع به مفاهیم دیجیتال مارکتینگ، اهمیت آن، سرفصل های کاربردی آن و وظایف مدیر دیجیتال مارکتینگ اشاره شده است با ما همراه باشید.
جهت مشاهده خدمات دیجیتال مارکتینگ پرمون طرح و نمونه کارها می توانید بر روی لینک کلیک کنید.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ شامل فعالیتها و ابزارهایی است که برای بازاریابی محصولات و خدمات در بستر دیجیتال (وب، اینترنت، موبایل یا سایر ابزارهای دیجیتال) مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از معتبرترین سایتهای دیجیتال مارکتینگ HubSpot است که برای تعریف دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) به این نکته اشاره کرده که برای درک صحیح مفهوم آن، به جای آنکه یک تعریف مستقیم ارائه کنیم، بهتر است تکنیکها و ابزارهایی را بشناسیم که زیرشاخه بازاریابی دیجیتال قرار میگیرند.
دنیای مدرن امروز با سرعتی زیاد در حال پیشرفت است و اگر همگام با آن پیش نرویم، این ما هستیم که عقب میمانیم. دنیایی که روز بهروز به سمت دیجیتال پیش میرود و تمام کسب و کارها برای موفقیت، باید حضوری فعال در فضای دیجیتال داشته باشند. پیش از هر چیز بهعنوان فردی که میخواهد در این حوزه فعالیت کند، باید بدانیم که فضای مجازی اصطلاحی غلط است و باید بگوییم فضای دیجیتال. با ما همراه باشید تا در این مقاله از پرمونطرح، با مفهوم دقیق دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) و آژانس دیجیتال مارکتینگ آشنا شویم.
بازاریابی دیجیتال از تکنولوژیهای روز در راه رسیدن به بهترین شیوه تعامل با مشتری استفاده میکند، تا در نهایت به هدف اصلی یعنی فروش حداکثری خدمات و محصولات دست یابیم. برای رسیدن به این مهم، نیاز به ابزارهایی داریم که ابزارهای بازاریابی دیجیتال گفته میشوند. همواره با پیشرفت تکنولوژی به این روشها و ابزارها افزوده میشود، اگر با آنها آشنا نشویم ممکن است از زمان خود عقب بمانیم. در دیجیتال مارکتینگ استفاده از ابزارهای بازاریابی دیجیتال مهم است و تنها به منوط به شناخت شبکه های اجتماعی، اپلیکیشن، موبایل و … نمیشوند. بازاریابی دیجیتال همزمان به دو شکل آنلاین یا آفلاین انجام میشود. دیجیتال مارکتینگ در دنیای امروز به یک ضرورت تبدیل شده است و تنها به کسب و کارهای آنلاین محدود نمیشود. خیلیها فکر میکنند این حوزه تنها برای کسب و کارهایی مفید است که وبسایت دارند؛ در حالی که این تصور اشتباه است و بازاریابی دیجیتال به راحتی میتواند تحولی عظیم در کسب و کارهای سنتی ایجاد کند و از این طریق، خدمات آنان را به مشتریان معرفی کند.
هدف اصلی ما در بازاریابی دیجیتال، جذب مخاطبان بیشتر و صد البته فروش بالا است. برای رسیدن به این هدف هر رسانهای که مرتبط با کسب و کارمان است، میتواند به بازاریابی دیجیتال کمک کند. برای مثال با تبلیغات اینترنتی میتوانیم مخاطبان بیشتری پیدا کنیم، یا با کار کردن بر سئو سایت از طریق گوگل و دیگر ابزارهای جست و جو، مشتریان بالقوه زیادی را با خدمات و محصولاتمان آشنا کنیم.
دلایل اهمیت دیجیتال مارکتینگ
آنچه باید برای رونق کسبوکارتان بدانید : میتوان گفت که یکی از مهمترین تغییرات در دنیای مدرن امروز، دیجیتالی شدن مارکتینگ است. دنیای دیجیتال، آنقدر پر پیچ و خم و بیانتها است که با هر قدمی که به سمتش برمیداریم، راه جدیدی پیش پایمان نمایان میشود. در این میان، دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی دیجیتال نقش مهم و پررنگی در زندگی ما دارد. روشی که در چند ساله اخیر آنقدر رشد کرده که بسیاری از آدمها را به خود مشغول کرده است.
اما دیجیتال مارکتینگ تنها به این مفهوم ساده و کلی، محدود نمیشود. بازاریابی دیجیتال اهمیت فوقالعادهای در کسبوکارها و میان افراد دارد که دانستن آنها شما را برای انجام فعالیتهای روزانه کمک میکند.
دلایل اهمیت دیجیتال مارکتینگ را میتوان در چندین مورد جمع کرد که هر یک نقش موثری در استقبال عمومی افراد از آن دارند.
۱. صرفهجویی مالی و مقرون به صرفه بودن
یکی از مهمترین دلایل اهمیت دیجیتال مارکتینگ مقرون به صرفه بودن آن است. این نوع مارکتینگ در مقایسه با روشهای سنتی، با منابع مالی کمتری قابل راهاندازی است و از این نظر برای کسب و کارهای کوچک بسیار مفید شمرده میشود.
هزینه تبلیغات و کانالهای بازاریابی بسیار کمتر و مناسبتر از روشهای سنتی است. بنابراین صرفهجویی در سرمایه یکی از دلایل اصلی روی آوردن به بازاریابی دیجیتالی شناخته میشود.
۲. ارتباط با مشتریان از طریق محتوا و مطالب
اگر بخواهیم یک دلیل موثر برای استفاده از دیجیتال مارکتینگ را بیان کنیم، باید از ارتباط با مشتریان نام ببریم. در دنیای امروز که ارتباطات حرف اول را میزند، مهمترین بخش درباره مشتریان، ارتباط با آنهاست. اتفاقی که در راههای سنتی و استفاده از بیلبوردها و تبلیغات اینچنینی بسیار کمتر میافتد.
در نتیجه به دلیل ایجاد فضای تعاملی و ارتباط با مخاطب، استفاده از دیجیتال مارکتینگ اهمیت قابل توجهی دارد.
۳. قابلیت استفاده در گوشیهای هوشمند تلفن همراه
میتوان گفت امروزه شکوفایی تکنولوژی به اندازهای است که تمام فعالیتها از جمله وبگردی، با یک گوشی هوشمند تلفن همراه قابل انجام است. وبگردی با موبایل را میتوان در هر زمان و مکانی بدون محدودیت انجام داد و از محتوای دیجیتال به راحتی استفاده کرد.
۴. شناخت سلیقه مخاطبان
بازاریابی دیجیتالی به شما کمک میکند که اطلاعات بسیار بیشتری از سلیقه مخاطبان خود به دست آورید. در واقع در این سیستم شما میتوانید گشتوگذارهای مخاطبان را رصد کنید و تمایل آنها را به سبکهای مختلف بشناسید.
بنابراین میتوان با اطمینان گفت که شناخت سلیقه مخاطبان یک مورد ویژه و کلیدی در میان دلایل اهمیت دیجیتال مارکتینگ است.
۵. بازخورد و کسب اعتماد افراد
از دیگر دلایل مهم در دیجیتال مارکتینگ فضای بازخورد و کسب اعتماد افراد است.
بازاریابی دیجیتال از طریق توصیفها و بازخوردها و همچنین لایکها و تعریفهای واقعی مشتریان رشد میکند. بنابراین در کسبوکارها میتوان از نوع بازخورد مشتریان در فضای دیجیتال، نسبت به یک کار اطمینان کسب کرد. معمولا افراد مایل به تهیه و خرید اجناسی هستند که درباره آن از مشتریان حقیقی بازخوردهای واقعی دریافت کنند.
بنابراین میتوان گفت که عکسالعملها و تبادل نظر در دیجیتال مارکتینگ فضا را برای رشد و پیشرفت و یا حتی شکست در کسبوکار فراهم میکند.
۶. پیشتازی در بازار رقیبان
از آنجایی که امروز، روشهای تبلیغات سنتی جای چندانی در میان افراد و کسبوکارها ندارد، اکثر آدمها به دیجیتال مارکتینگ روی آوردهاند. این نوع مارکتینگ را میتوان از طریق موتورهای جستوجوی گوگل، سئو و یا رسانههای اجتماعی انجام داد.
روی آوردن به این سبک به شما کمک میکند که با استفاده از پیشنهادهای گوگل، تسلط بیشتری بر روی بر فضای بازاریابی داشته باشید و با این کار کسبوکارتان را رونق ببخشید. بر این اساس فضا برای پیشتازی شما بر رقیبانتان فراهم میشود.
بازاریابی دیجیتالی در عصر جدیدی که در آن زندگی میکنیم، تنها یک شیوه نوین در کسبوکار نیست؛ بلکه میتوان آن را یک شرط لازم در انجام کارها و تبلیغات دانست که به وسیله آن یک کسب و کار رونق میگیرد. با توجه به آنچه که گفته شد لازم است دلایل اهمیت دیجیتال مارکتینگ را به خوبی بدانیم و برای پیشرفت در کسبوکارمان آن را به کار ببندیم.
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین
در بازاریابی آنلاین با استفاده از ابزارهای دیجیتال که در ادامه به آن اشاره خواهد شد با سرعت بیشتری میتوان با مخاطبین هدف کسب و کار خود در ارتباط بود. در سبک از بازاریابی با وجود ابزارهایش امکاناتی که به ما میدهد باعث میشود تبلیغات را به اشتباه تکرار نکنیم. در این شیوه تبلیغات حتی اجازه تفکیک پیام تبلیغاتی را به ما میدهد.
ابزارهای بازاریابی دیجیتالی
شناخت ابزارها و استراتژی دیجیتال مارکتینگ، مانند چراغی است که راه شما را در مسیر بازاریابی دیجیتال روشن میکند. بدون داشتن این ابزارها، هرگز موفق به پیاده سازی یک استراتژی مناسب در این حوزه نخواهیم بود. ابزارهای بازاریابی دیجیتال و اشراف کامل به آنها، تنها امکان رسیدن به هدف شما در بازاریابی دیجیتال است. ابزارهای بازاریابی دیجیتال، روند طراحی و اجرای کمپین بازاریابی دیجیتالی را تحت تاثیر قرار میدهد. به وسیله طراحی و اجرای کمپین بازاریابی مناسب است که میتوانیم به فروش و ارائه خدمات بیشتر برسیم. البته که تنها شناخت آنها کافی نیست و باید بدانیم که با استفاده از کدام ابزار، میتوانیم از رقبای خود پیشی بگیریم. موارد زیر نمونههای مهمی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هستند.
با ما همراه باشید تا در این مقاله از پرمونطرح، با مفهوم دقیق ابزارهای دیجیتال مارکتینگ آشنا شویم.
_ بازاریابی به وسیله موتورهای جستوجو (SEM)
_ بهینهسازی برای موتورهای جستوجو ( SEO)
_ بازاریابی محتوا ( Content Marketing)
_ بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)
_ استراتژی محتوا (Content strategy)
_ تبلیغات بر اساس کلیک (PPC)
_ اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing)
_ تبلیغات بنری (Banner Advertising)
_ ایمیل مارکتینگ
_ بازاریابی موبایلی یا تبلیغات موبایلی
_ بازاریابی از طریق همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
_ تولید محتوا
بازاریابی توسط موتورهای جستجو (SEM)
SEM یا بازاریابی موتورهای جستجو، یکی از مؤثرترین راهکارهای رشد کسبوکار به شمار میآید که بهمنظور تبلیغات، دیده شدن و هدایت سریع ترافیک به وبسایت شما ایجاد شده است. علاوه برافزایش ترافیک، برای دستیابی به ترافیک باکیفیت و افزایش و بهینه سازی نرخ تبدیل، باید کلیدواژههای مرتبط تولید کنید که کاری زمانبر است. بازاریابی موتور های جستجو از تبلیغات پولی برای حضور در صفحه نتایج موتور جستجو استفاده میکند. وجود کلید واژههای مرتبط در وبسایت شما و انجام فعالیتهای قبلی سئو، به شما کمک میکند که جایگاه تبلیغات بالاتر و باقیمت کمتری داشته باشید. محبوبترین ابزار برای SEM، به دلیل امکانات و قابلیتهایی که به کاربر میدهد، Google AdWords و پس از آن Bing Ads است که در موتورهای جستجو یاهو و بینگ استفاده میشود. هزینه روش SEM نسبت به سایر روشهای بازاریابی بسیار کمتر است ولی کارایی بالایی دارد و میتواند در سریعترین زمان ممکن مشتری را به محصول موردنظرش برساند و بهنوعی بازاریابی بینالمللی است. توجه داشته باشید که ابتدا باید سئو وبسایت خود را آماده کنید؛ زیرا ازنظر آماری تعداد افرادی که بر روی نتایج گوگل کلیک میکنند نسبت به کسانی که بر روی تبلیغات کلیک میکنند بهمراتب بیشتر است.
بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو (SEO)
سئو از عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی موتور جستجو گرفته شده است. راه اندازی یک وبسایت به تنهایی نمیتواند کارساز باشد. هر چقدر که وبسایت شما رتبه بالاتری در صفحات نتایج موتورهای جستجو داشته باشد، شما در تبلیغ کسب و کارتان موفقتر خواهید بود. در حقیقت شما به بهترین فضای تبلیغاتی جهان، راه پیدا کردید. در محیط بسیار رقابتی امروز، سئو از اهمیت زیادی برخوردار است. سرچ کردن محتوای مورد نیاز در موتورهای جستجو از ابتداییترین کارهایی است که هر کسی که سر و کارش به اینترنت افتاده باشد با آن آشنایی دارد. روزانه میلیونها کاربر از موتورهای جستجو، برای یافتن پاسخ مشکلات و سوالات خود کمک میگیرند. سئو سبب میشود تا ترافیک رایگان و طبیعی از سمت موتورهای جستجو همچون گوگل به سمت وب سایت شما هدایت شود. سئو به دو بخش کلی سئو داخلی (On-Page SEO) و سئو خارجی (Off-Page SEO) تقسیم میشود.
بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
تاثیر رسانهها و قدرت نفوذ آنها در عصر کنونی بر هیچکس پوشیده نیست. به کمک محتوای منتشر شده در رسانه میتوان تاثیری مستقیم بر سبک زندگی، عقاید، باورها، رفتارها و … مخاطب گذاشت که این همان قدرت نفوذ رسانه است. بازاریابی محتوا، در حقیقت یکی از مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. با تولید محتوای ارزشمند، شما مشتریان را به سمت خود جذب میکنید. صاحبین کسب و کار با تولید محتوای جذاب، نظر و نگرشی را نسبت به محصول یا خدمات خود در مشتریان ایجاد میکنند. بالطبع هرچقدر محتوا گیراتر باشد، مخاطبان بیشتری را درگیر میکند و هر مخاطب با به اشتراک گذاری محتوای مدنظر ما، مشتریان بالقوه ایجاد میکند. همین باعث میشود برند دهان به دهان بچرخد و در هزینههای تبلیغات صرفه جویی شود. ۹۲% مصرفکنندهها، پیشنهادهای دوستان یا خانوادهشان را بیشتر از هر نوع دیگری از تبلیغات باور میکنند. در بازاریابی محتوایی مطالبی که تولید میشود باید در خدمت برند باشند و محصول یا خدمات را به بهترین شکل معرفی کند؛ تا برای مخاطب ایجاد سوال و انگیزه شود. به این تکنیک که بتوان مخاطب را ترغیب کرده تا تبدیل به مشتری شود، بازاریابی محتوایی گفته میشود.
بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
SMM که مخفف عبارت Social Media Marketing که به معنای بازاریابی شبکه های اجتماعی است، یکی از روشهای دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود. در صورت بازاریابی مناسب در این شبکهها، میتوانید حجم زیادی از مخاطبان را جذب کرده و به کسبوکار خود رونق ببخشید. با توجه به فعالیت بخش زیادی از جامعه در پلتفرمهای اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و … حضور و بازاریابی در شبکه های اجتماعی، تقریباً برای هر کسبوکاری مفید واقع خواهد شد؛ اما باید در نظر داشته باشید که SMM یک کانال فروش مستقیم نیست و تنها ابزاری است برای کمک به فروش بیشتر، درواقع فروش را مستقیماً انجام نمیدهد و نیاز به زمان دارد؛ بنابراین، پیش از استفاده از این روش باید اهداف و نیازهای خود را بررسی کرده و سپس تصمیم بگیرید.
استراتژی محتوا (Content Strategy)
بی شک هر کسب و کاری برای موفقیت در حوزه خود، نیازمند برآورده کردن نیازهای مخاطبان، به کمک تولید محتوای گیرا و ارزشمند است. اگر محتواهای تولید شده منجر به رسیدن شما به هدفتان نشود، یعنی مسیر را اشتباه رفتید. استراتژی محتوا کلیدیترین قدم برای شروع بازاریابی محتوا است، چون به کمک میکند تا بتوان مراحل بازاریابی محتوا صحیح پیش برد. استراتژی محتوا باید شامل اهداف بیزینس، نیاز مشتریان و نحوه رسیدن به این اهداف با استفاده از محتوا باشد. استراتژی را یک بار تدوین میکنیم، اما در طول انجام کار به طور مستمر باید یک چشممان روی استراتژی باشد. البته که هیچ کدام از استراتژی های مختلف کاملا شبیه به هم نیستند، بیش از 65% از موفق ترین بازاریابان محتوای دنیا یک استراتژی محتوا مکتوب دارند. %73 بازاریابان محتوایی بر این باورند که داشتن استراتژی محتوا، باعث ایجاد تمرکز تیم محتوا بر اولویتبندی محتوا میشود. بیش از 68% بازاریابان محتوا معتقدند که داشتن استراتژی صحیح به تیمشان کمک می کند که منابع مخصوص محتوایشان را تقسیم بندی کنند تا به بهترین نتایج برسند
تبلیغات بر اساس کلیک (PPC)
اصطلاح «هزینه به ازای کلیک» که کمپینهای تبلیغاتی آن تحت عنوان تبلیغات کلیکی شناخته میشوند برگردان عبارت Cost Per Click در زبان انگلیسی است که به اختصار CPC نیز نامیده میشود. Pay Per Click یا همان PPC نیز یکی دیگر از نامهای این مدل است که ترجمهی تحتاللفظی آن میشود «پرداخت به ازای کلیک»؛ به هر صورت همهی این نامها به یک چیز اشاره دارند و آن یک مدل محاسبهی هزینهی تبلیغات است. تبلیغات کلیکی را میتوان شناخته شدهترین شکل تبلیغات آنلاین دانست که سالهاست کاربرد دارد و امروزه نیز با اهداف گوناگون از جمله هدایت ترافیک یا خلق مشتری راغب، از سوی تبلیغدهندگان مورد استفاده قرار میگیرد. در این مدل بازاریابی دیجیتال (تبلیغات دیجیتال)، تبلیغدهنده به ازای هر بار کلیک روی آگهی تبلیغاتی مبلغ مشخصی پرداخت میکند. به عبارت دیگر میتوان مدل CPC را راهی برای خرید بازدید برای یک صفحهی مجازی (در مقابل جذب مخاطب ارگانیک) تعریف کرد. سادهترین مزیت تبلیغات کلیکی آن است که تبلیغدهنده و نمایشدهنده دقیقا میدانند روی هر آگهی چه تعداد کلیک شده و با رهگیری دقیقتر نیز میتوان فهمید چه تعداد از این کلیکها به فروش یا هر اکشن دیگری ختم شده است. قیمت/ تعرفه تبلیغات کلیکی بسته به صنعت و عوامل دیگر نظیر ارزش کلید واژه یا حجم کمپین تبلیغاتی متفاوت است. به هر صورت نکته مهم در خصوص این نوع تبلیغات آن است که قیمت هر کلیک، باید با ارزشی که از این طریق برای کسبوکارها فراهم میشود نسبت درستی داشته باشد.
اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing)
به فرآیند جلب اعتماد مخاطبان یک اینفلوئنسر و تبدیل ایشان به مشتری از طریق نظرات او، اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی با افراد تاثیرگذار میگویند. در واقع در این فرآیند آن پیام برند شما از طریق یک منبع مورد اعتماد و مورد علاقه به مخاطبان ارائه میشود. این مدل بازاریابی مدت زیادی نیست که در بین بازاریابان مطرح شده اما در همین مدت کم، نتایج شگرف آن سبب شده است که به یک بخش مهم در مجموعه فعالیتهای بازاریابی دیجیتال تبدیل شود و در حال حاضر، بسیاری از برندهای ایرانی بخشی از بودجهی بازاریابی شبکههای اجتماعی خود را به این مدل اختصاص دادهاند. مهمترین نکته در انجام این مدل بازاریابی، مثل همهی فعالیتهای دیگر بازاریابی، شناخت مخاطب و ارتباط از کانال صحیح با وی است. در واقع فاز بازاریابی تاثیرگذار یافتن کسی است که بتواند سفیر خوبی برای برند شما باشد و مخاطبان او، مشتریان بالقوه شما باشند.
تبلیغات بنری (Banner Advertising)
بنرهای تبلیغاتی در اینترنت، تبلیغات کوچک مستطیلی شکل هستند که در نقاط مختلف صفحات وبسایت ظاهر میشوند و اگر بر روی آن کلیک کنید، شما را به وبسایت تبلیغ دهنده منتقل میکند. حضور این بنرهای تبلیغاتی در وبسایتها ازنظر تجارت جهانی اینترنت بسیار مهم است؛ زیرا از طریق هزینههای تبلیغات میتوانند محتوای وبسایت را رایگان در اختیار عموم قرار دهند بنابراین دیدن چند تبلیغ توسط کاربران بهتر از پرداخت هزینه برای بازدید از وبسایت است. این بنرها ممکن است حاوی متن، تصویر و انیمیشن باشند. تبلیغ دهندگان میتوانند از طریق شمارش تعداد کلیکها کمپین تبلیغات بنری خود را پیگیری کنند. عوامل مختلفی نظیر محل قرارگیری بنر، خلاقیت در بنر، صفحه فرود، وبسایتی که بنر در آن قرار میگیرد و … بر موفقیت آن تبلیغ تاثیرگذار است.
بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
ایمیل مارکتینگ یکی از اولین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که از زمان معرفی اینترنت به جهانیان مورد استقبال کسبوکارها قرار گرفته است. با توجه اینکه درصد زیادی از مردم در سراسر جهان روزانه حداقل یکبار ایمیل خود را چک میکنند، استفاده از این ابزار راهحل بسیار خوبی برای ارتقای کسبوکار محسوب میشود. این ابزار برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که میتوان این اهداف را به سه دسته زیر تقسیم کرد:
– ارسال ایمیل با هدف ارتقای روابط تجاری صاحبان کسبوکار با مشتریان فعلی یا سابق و تشویق آنها به ادامه این ارتباط
– ارسال ایمیل با هدف به دست آوردن مشتریان جدید یا قانع کردن مشتریان فعلی به خریدهای فوری
– اضافه کردن تبلیغات کسبوکار خود به ایمیلهای ارسالی توسط شرکتهای دیگر
به دلیل ارزان بودن ایمیل مارکتینگ در مقایسه با سایر روشهای مارکتینگ، امکان هدفمندی و شخصیسازی برای مخاطبان، انعطافپذیری و اندازهگیری پارامترهای مؤثر، این روش موردتوجه بسیاری از کسبوکارها قرار گرفته است.
موبایل مارکتینگ (Mobile marketing)
اصطلاح بازاریابی موبایلی یا موبایل مارکتینگ در ابتدا بیشتر معادل بازاریابی پیامکی (SMS Marketing) محسوب میشد. اما به تدریج با افزایش قابلیتهای موبایلها، رواج گوشیهای هوشمند (Smartphones) و فراهم آمدن دسترسی به اینترنت از طریق موبایل، بازاریابی موبایلی به مفهوم بسیار گستردهتری تبدیل شد. در حدی که گاهی ترجیح میدهند آن را نه به عنوان زیرمجموعهی دیجیتال مارکتینگ، بلکه به عنوان یک شاخهی مستقل از بازاریابی مطرح کنند تا بر اهمیت و جایگاه آن، به اندازهی کافی تاکید شود. حتما برای شما هم پیش آمده است که روی گوشی همراه خود تبلیغاتی را دیده باشید. از پیامک گرفته تا تبلیغهایی که هنگام بازی کردن روی صفحهنمایش، غافلگیرتان میکند. این همان چیزی است که بازاریابی موبایلی نامیده میشود. به زبان ساده موبایل مارکتینگ یا بازاریابی موبایل (Mobile marketing) هنر بازاریابی کسبوکارها برای ظاهر شدن روی دستگاههای موبایل کاربران است. بنا بر تعریف Investopedia موبایل مارکتینگ از کانالهای توزیعی مختلف برای ترویج و تبلیغ محصولات و خدمات از طریق دستگاههای موبایل مثل تبلت و گوشی هوشمند استفاده میکند. بازاریابی موبایلی با بهرهگیری از فناوریهای مدرن موبایلی مثل خدمات مبتنی بر موقعیت یا کمپینهای بازاریابی مبتنی بر موقعیت جغرافیایی فرد استفاده میکند؛ این شیوهای است که با آن میتوان از فناوری برای ایجاد پروموشنهای شخصی شده در مورد کالاها و خدمات برای یک کاربر استفاده کرد؛ کاربری که همواره بدون هیچ سیمی به یک شبکه متصل است.
بازاریابی از طریق همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
افیلیت مارکتینگ جز روشهای بازاریابی است که میتواند تاثیر مستقیم بر روی فروش محصولات داشته باشد. در واقع این نوع بازاریابی توسط افرادی خارج از کسبوکار انجام میشود. به بیان ساده در افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی پیشنهاد خرید یا معرفی محصول بر روی وبسایت و یا وبلاگ ناشر افیلیت قرار داده میشود و اگر این تبلیغات منجر به فروش محصول شود، مبلغی از طرف صاحب محصول به ناشر افیلیت که بازاریابی محصول را انجام داده، پرداخت میشود. در برنامههای افیلیت مارکتینگ (affiliate program)، اهداف و شاخصهایی برای سنجش میزان نتیجهبخش بودن تبلیغات در نظر گرفته میشود. این شاخصها میتواند کلیک کاربر بر روی لینک تبلیغات، خریداری محصول یا وارد کردن ایمیل توسط کاربر باشد. اگر تبلیغ در آن سایت نتیجه بخش باشد، بر اساس میزان فروش و یا با روشهای دیگر به صاحب سایت مبلغی پرداخت میشود. به افیلیت مارکتینگ بازاریابی پورسانتی نیز میگویند.
بازاریابی ویدئویی (Video Marketing)
بازاریابی ویدئویی را میتوان جز یکی از مهمترین و اثربخشترین روشهای بازاریابی محتوایی به شمار آورد. محتواهای بصری همواره به دلیل تاثیرگذاری بیشتر، مورد توجه بشر قرار گرفته است. محتواهای بصری به سادگی پیام و مفهوم مورد نظر را به مخاطب منتقل میکنند و در ذهن ماندگارتر هستند. هر برندی به استراتژی بازاریابی ویدئویی نیاز دارد و این مسئله جدیدی نیست. چیزی که در سالهای اخیر تغییر کرده است، میزان اهمیت ویدئوها در تمامی پلتفرمها است. فیسبوک پیشبینی کرده است که طی پنج سال آینده، کل پلتفرم را ویدئو در برمیگیرد.
همانطور که از نام آن مشخص است، ویدئو مارکتینگ تعریف پیچیدهای ندارد. ویدئو مارکتینگ یا بازاریابی ویدئویی، یکی از روشهای بازاریابی است که در آن، ویدئوهایی برای معرفی و بازاریابی یک محصول یا برند و با هدف جذب مخاطب، تبدیل آنها به مشتری و افزایش فروش تولید و منتشر میشوند. موشن گرافیک هم نوعی از بازاریابی ویدئویی محسوب میشوند. این ویدئوها در رسانههای مختلفی منتشر میشوند. کسبوکارهای مختلف بسته به هدف و مخاطبشان باید از ویدئوهای خاصی استفاده کنند و ویدئوها را در رسانههایی که مخاطبانشان حضور دارند، منتشر کنند تا به نتیجه مطلوبتری برسند. نکته قابل توجه این است که بازاریابی ویدئویی با تبلیغات ویدئویی متفاوت است. بازاریابی ویدئویی مانند تمامی روشهای بازاریابی، به استراتژی مشخص و برنامهریزی نیاز دارد و باید در ساخت ویدئوها به مخاطبین هدف، پرسونای مخاطبین، محل انتشار و آنالیز آن توجه ویژهای شود. به علاوه، ویدئوهایی که در بازاریابی ویدئویی تولید و منتشر میشوند، تنها جنبه تبلیغاتی ندارند، بلکه ممکن است جنبه آموزشی یا تفریحی نیز داشته باشند و منجر به افزایش آگاهی از برند شما و در نهایت، افزایش فروش شما میشوند. به طور کلی، ویدئو مارکتینگ، مناسبترین و قدرتمندترین روش بازاریابی برای کسانی است که قصد دارند پیام خود را به سرعت و به صورت گسترده منتقل کنند. تمامی افرادی که به اینترنت دسترسی دارند، میتوانند هم ویدئو تولید و منتشر کنند و هم تماشا کنند. البته، هرچه ویدئوی با کیفیتتری تولید شود، بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت. پس از تماشای یک ویدئو از محصولات شما، بهطور متوسط ۷۰% احتمال خرید مشتریان بیشتر میشود؛ زیرا ویدئو حس اعتماد در مخاطبان را افزایش میدهد.
بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)
بازاریابی درونگرا شکلی از بازاریابی است که در آن گفتگوی مخاطب با کسب و کار یا برند، از طرف مخاطب آغاز میشود. اگر مجموعهی فعالیتهای شما به شکلی باشد که نخستین بار مشتری احساس کند که به سراغ شما آمده و شما به سمت او نرفته باشید، بازاریابی شما از جنس درونگرا یا جاذبهای است. بازاریابی ربایشی یا درونگرا (inbound marketing) به این مفهوم است که مخاطب در ابتدای سفر مشتری و اشنایی با برند شما، احساس کند که خود به سمت شما آمده، نه اینکه شما به سراغ او رفته باشید و شروع ارتباط بین مخاطب و کسب و کار با تصمیم و توسط مخاطب انجام می شود. در واقع بازاریابی ربایشی یک استراتژی کامل برای جذب lead و تبدیل به مشتری است. در این استراتژی با در اختیار قرار دادن اطلاعات مرتبط و مفید برای مخاطبین، افراد علاقمند به صنعت شما که میتوانند مشتری شما باشند جذب می شوند و در هر مرحله از سفر مشتری (customer journey) ارزشی از محصولات برای مخاطب بیان می شود. با توجه به اینکه به صورت آنلاین انجام می شود، محدودیت جغرافیایی در تبلیغات ندارد. در این روش بازاریابی چون خود مخاطب با سرچ و یا با تمایل خود وارد سایت شما می شود یا محتوای شما را می خواند، احتمال تبدیل آن بازدیدکننده به lead بالاتر است و مخاطب نسبت به دریافت محتوای تبلیغاتی شما احساس مزاحمت نمی کند. 79% کسب و کارهایی که از روشهای بازاریابی ربایشی به ویژه بلاگ نویسی استفاده میکنند، ROI بالاتر از میانگین بقیه کسب کارها(با تبلیغات برونگرا) دارند. استفاده از بازاریابی ربایشی ۶۲% هزینه های تبلیغاتی برای هر سرنخ فروش یا lead را برای شما کمتر می کند.
دیجیتال مارکتینگ آفلاین
روشهای بازاریابیست که به سبک سنتی و محیطی اما با ابزارهای دیجیتال انجام میشود که شامل موارد زیر می باشد
۱) بازاریابی از طریق تلفن
۲) بازاریابی از طریق رادیو
۳) بازاریابی از طریق تلویزیون
۴) بازاریابی محیطی به سبک ارتقا یافته
بازاریابی تلفنی
شامل بازاریابی پیامکی، تماس مستقیم یا از طریق تلفن گویا
بازاریابی رادیویی
استفاده از رادیو برای ارسال پیام تبلیغاتی میان برنامه ای خود به مخاطب و اسپانسر شدن در یک برنامه
بازاریابی تلویزیونی
تبلیغات از طریق تلویزیون به صورت میان برنامه ای، اسپانسرینگ برنامه ها و …
بازاریابی محیطی
استفاده از اببزارهای نوین همانند بیلبوردهای الکترونیک و یا استفاده از روش سمپلینک به سبک دیجیتال که نوعی از تبلیغات تعاملیست.
خدمات آژانس دیجیتال مارکتینگ در چه حوزههایی است؟
این نکته را به یاد داشته باشید که آژانس دیجیتال مارکتینگ یک آژانس تبلیغاتی نیست. درواقع شرکتهای تبلیغاتی با با رسانههای جمعی سنتی سروکار دارند اما شرکت دیجیتال مارکتینگ بر مدار اینترنت میچرخد. پس برای آنکه بدانید خدمات آژانس دیجیتال مارکتنیگ دقیقا چه کاری انجام میدهد به نکات زیر توجه کنید.
طراحی سایت و سئو
امروزه وقتی برای کسی سوالی پیش میآید، اولین کاری که انجام میدهد جستوجو در گوگل است و معمولا سراغ سایتهایی میرود که در ابتدا جلو چشمانش باشد و البته با عنوانی جذاب و کاربردی او را به سمت خود بکشاند. این دقیقا همون سئو است. چیزی که وبسایت شما به آن نیاز دارد تا بتواند برند خود را در آن معرفی کند.
پس قدم اصلی برای معرفی کارتان داشتن یک نقطه اتصال با مشتریهایتان است که جذابیتهای محتوایی و فرمی را داشته باشد.
اجرای یک کمپین تبلیغاتی
برای ایجاد یک کمپین تبلیغی و همراه کردن مخاطبان با محصول و خدماتتان به کارگیری چنین روشهایی ضروری است.
شناخت رفتار مشتری
قبل از اجرای یک کمپین موفقیت آمیز، شما باید شناخت عمیقی در مورد رفتار و علایق مشتری خودتان داشته باشید. بیشتر پیامهایی که برای بازاریابی یک برند به کار میرود تا مخاطب را جذب کند، جنبه عمومی و یکسانی دارد و نشان از آن دارد بیشتر شرکتها مخاطب شناسی و مشتری شناسی دقیقی ندارند.
برنامه ریزی و استراتژی مناسب
جریانها و فضای کاری خودتان را به خوبی بشناسید تا با یک برنامه ریزی دقیق، سیستمی را طراحی کنید که هنگام نوشتن پست وبلاگ، پیاده سازی یک کمپین روابط عمومی، اجرای تبلیغات رسانههای اجتماعی و حتی تبلیغات پولی به شما کمک کند.
درواقع شرکت دیجیتال مارکتینگ به شما کمک میکند اهداف پروژه و روشهای رسیدن به آن را برایتان روشن کند.
استفاده از ابزارهای کاربردی
کمپینهای بازاریابی به ابزارهایی نیاز دارند تا کیفیت مطلوبی را مخاطبان ارائه بدهند. به عنوان مثال، ممکن است شما به ابزارهای بازاریابی پست الکترونیکی مانند MailChimp Drip ، ابزارهای تحلیلی مانند Google Analytics یا KISSmetrics ، ابزارهای ارتباطی مانند Slack و موارد دیگر نیاز داشته باشید.
تولید محتوایی با کیفیت بالا
نوشتن در ظاهر آسان به نظر میرسد اما نوشتن مطالبی با کیفیت که مخاطب هدف شما آن را دوست داشته باشد و تا انتها از خواندن دست نکشید، کمی دشوار به نظر میرسد. اما محتوای متنی جذاب در تمامی بسترهای تبلیغی شما به دردتان میخورد.
بازاریابی شبکههای اجتماعی
شناخت زیر و بم شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام و تلگرام و یوتیوب در روزگاری که همه مردم موبایل به دست هستند و در چندین برنامه فعالیت میکنند، بازاریابی در این حوزه بسیار به کمک شما میآِید.
وظایف مدیر دیجیتال مارکتینگ
یکی از مهمترین چیزهایی که در بخش تولید محتوا مطرح میشود، این است که محتوای تولید شده ما چقدر مخاطب دارد و تا چه اندازه دیده میشود؟ در واقع پاسخ به این سوال که بهترین زمان برای انتشار محتوا چه زمانی است، میتواند میزان موفقیت شما را در تولید و انتشار مطالب تعیین کند. اگر در هنگام تولید محتوا به بهترین وقت انتشار و زمانی که بیشترین خواننده و تاثیرگذاری را دارد فکر کنیم، قطعا میتوانیم محتوای تولید شدهمان را “دیده شده” بنامیم. این مورد یکی از وظایف مدیر دیجیتال مارکتینگ است.
شناخت مخاطب هدف و ساعت دسترسی به آنها دیگر وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال است که میتواند یک کمک قوی و مهم در زمانبندی انتشار محتواها باشد.طیف مخاطبین هدف بسیار وسیع است و با یکدیگر تفاوت دارند. اما با اندکی دقت و توجه مدیر دیجیتال مارکتینگ می تواند متناسب با ترافیکهای اینترنتی و زمانهای حدودی استقبال آنها را از محتوای مورد نظرتان به دست آورد.
به طور کلی مدیر دیجیتال مارکتینگ بر روی شاخص kpi متمرکز است و نتایج مربوط به اجرای هر کمپین را بررسی می کند.
آژانس تبلیغاتی پرمونطرح، یک شرکت تبلیغاتی تمامخدمت است. تمامخدمت یعنی در تمامی حوزههای تبلیغاتی، فعالیت داریم و از برنامهریزی تبلیغات تا پیادهسازی در حوزههای آنلاین و آفلاین به برندها کمک میکنیم. ما تمامی ارتباطات و تبلیغات برندها را در تمامی رسانهها و پلتفرمها پوشش میدهیم. کافیست از طریق شماره تماس مجموعه با ما در تماس باشید.
چه متخصصهایی در واحد دیجیتال مارکتینگ کار میکنند؟
کارشناس سئو یا سئو منیجر
وظیفه و تعهد این کارشناس افزایش ترافیک ورودی به سایت است . این کار میتواند از روشهای پولی یا از روشهای رایگان انجام گیرد. یک سئو منیجر باید مقداری به کد نویسی و برنامه نویسی سایت مسلط باشد تا بتواند اشکالات کوچک سایت را اصلاح کند یا باگهای سایت را پیدا کند و به طراح سایت برای رفع آنها انتقال دهد. او باید به نرم افزارهای تحلیل داده سایت مثل گوگل آنلیتیکس مسلط باشد. یک کارشناس سئو با طراح سایت و کارشناس تولید محتوا ارتباط مستقیمی خواهد داشت.
متخصص بازاریابی محتوا Content Marketing Specialist
شاخص کلیدی ارزیابی عملکرد اصلی : Time on page،Overall blog traffic
نوشتن یا جمع آوری مقالات جز وظایف کارشناس تولید محتوا است، او باید بتواند سئوی متن خود را به خوبی رعایت کند و از ابزارهای مختلفی برای سنجش و انتخاب کلیدواژهی مطالبش استفاده کند. باید بتواند عناوین مناسبی برای مطالب خود بنویسد تا خواننده را جذب کند. پس حاصل کارش افزایش ورودی به بلاگ و همچنین افزایش دادن زمانی است که خواننده در بلاگ حضور دارد.
نحوهی عملکرد کارشناس محتوا را دو نفر تعیین میکنند استراتژیست و سئو منیجر، آنها مشخص میکنند روی چه خط و استراتژی تولید محتوا را انجام گیرد.
استراتژیست دیجیتال
استراتژیست دیجیتال گوش و چشم واحد دیجیتال است. او باید همهی حوزههای مختلف دیجیتال را بشناسد و برنامهی کلی برای نحوه ی پیشبرد کمپینهای ارائه کند و بایدها و نبایدهای حضور برند در دنیای دیجیتال را مشخص کند.
استراتژیست باید به ابزارهای تحلیل مثل گوگل انلیتیکس مسلط باشه، او رصد رقبا را به عهده دارد و با توجه به عملکرد و اهداف شرکت استراتژی فعالیت شرکت در فضای مجازی را مشخص میکند. بر اساس استراتژی تبلیغاتی که برند باید انجام دهد مشخص و کانسپت کلی تولید محتوا معلوم میشود. در نهایت عملکرد یک استراتژیست نهفته در عملکرد بقیه گروه خواهد بود و اگر همه کار خود را به درستی انجام دهند مشخص میشود استراتژی درست بوده است یا باید تغییر کند.
مدیر شبکههای اجتماعی Social Media Manager
مدیر شبکههای اجتماعی وظیفهی مدیریت صفحات مختلف شبکههای مجازی شرکت رو به عهده دارد. برخی شرکتهای بزرگ مدیریت هر صفحه ی خود را به یک فرد میسپارند.
مدیر شبکههای اجتماعی باید پاسخگوی دنبال کنندگان باشد، بر کامنتها نظارت داشته باشد، ترندهای روز شبکههای سوشال را به مدیر محتوا گزارش دهد و بتواند عملکرد کمپینهای مختلف در سوشال را بسنجد. او همچنین باید بتواند دلیل افزایش و کاهش تعداد دنبال کنندگان یا میزان تعامل مخاطبین با صفحهی برند را تحلیل کند.
مدیا پلنر
معرفی تبلیغات و پنل های تبلیغاتی به عهده مدیا پلنر است، این کار با همکاری استراتژیست و تولید محتوا انجام میگیرد و اگر آنها کار خود را به درستی انجام دهند مدیا پلنر باید در مقابل دلیل دیده شدن یا نشد محتوا پاسخگو باشد.
مدیا پلنر بر اساس شناختی که از شبکههای اجتماعی دارد و براساس تجربه ی کمپینهایی که اجرا کرده است در خصوص اینکه تبلیغات چگونه در چه زمانی و در چه پلتفرمهایی در دیجیتال انجام شود به استراتژیست پیشنهاداتی میدهد و در نهایت مدیاهایی که باید استفاده شود معرفی میکند و همچنین مسئول هماهنگی با پیمانکاران و پخش کنندگان محتوا مدیا پلنر است.
دیگر همکاران
از جمله دیگر افرادی که با تیم دیجیتال مارکتینگ همکاری میکنند طراحان سایت، طراحان گرافیست، عکاسان، ایده پردازان را میتوانیم نام ببریم. در نهایت تمامی این متخصصین با یکدیگر همکاری میکنند تا با ابزارهایی که در اختیار دارند یک کمپین بازاریابی دیجیتال را اه اندازی کنند و پیام برند را به گوش مخاطب برسانند.
ارائه خدمات دیجیتال مارکتینگ
در دنیای دیجیتال، تنها دیدهشدن مهم نیست. همراهی و تعامل مخاطب با محتوای شماست که حضور تاثیرگذار شما را تثبیت میکند.
ما در آژانس تبلیغاتی پرمون طرح با شما همراهیم، تا علاوه بر ارائه خدمات دیجیتال مارکتینگ کمک کنیم تا حضورتان در جهانِ دیجیتال اثرگذار باشد. برای رسیدن به این نقطه، جایی انتخاب میشود که مخاطبان شما حضور دارند و این نکته کمک میکند تا با هزینهی منطقی، سرعت دیده شدنِ موثرتان، افزایش پیدا کرده و نتیجهبخش شود.
در این مسیر شما را در موارد زیر همراهی خواهیم کرد؛
فرآیند کلی که در موضوع پروژه های دیجیتال مارکتینگ به شرح زیر است :
- بازاریابی دیجیتال
- تدوین استراتژی دیجیتال
- تبلیغات دیجیتال
- تدوین کمپینهای تبلیغاتی
- برنامهریزی رسانه دیجیتال
- انتشار در رسانههای دیجیتال
- تولید محتوا
- مدیریت شبکههای اجتماعی
- گزارشدهی
- وبسایت
- طراحی وبسایت
- طراحی UI,UX
- بهینهسازی سایت SEO