آژانس تبلیغاتی پرمون طرح "تازنده و سرزنده"

فضای شهری به عنوان یکی از مهم‌ترین عرصه‌های عمومی از دیرباز مورد توجه متخصصان تبلیغات و مارکتینگ بوده است. هرچه باشد عده زیادی از ساکنان شهر، روزانه در سطح شهر تردد می‌کنند و قرار گرفتن در معرض دید آن‌ها می‌تواند تأثیر قابل توجهی در شناخته شدن و افزایش فروش داشته باشد. همراه با توسعه زندگی شهر، فرم‌های حضور تبلیغاتی در این فضا نیز توسعه یافته و امروزه شکل‌های متنوعی را شامل می‌شود.

تبلیغات محیطی

به تمامی انواع تبلیغاتی که در فضای شهری اکران می‌شوند تبلیغات محیطی گفته می‌شود. این نوع از تبلیغات بسته به محل اکران در معرض دید تمامی عابرانی قرار می‌گیرند که به صورت روزانه از آن محل می‌گذرند. گونه‌های مختلف تبلیغات محیطی می‌توانند اثرگذاری مختلفی داشته باشند.

معرفی انواع تبلیغات محیطی و اهداف آن‌ها

  • بیلبوردها: بیلبوردها یکی از قدیمی‌ترین انواع تبلیغات محیطی هستند، که اغلب در کنار خیابان‌های پر رفت و آمد و یا بزرگراه‌های شهری نصب می‌شوند. ابعاد بزرگ این سازه‌ها باعث می‌شود تبلیغات بیلبورد از فاصله دور قابل مشاهده باشد. هم‌چنین بیلبوردها معمولاً مجهز به لامپ‌هایی هستند که باعث می‌شود در طول شب نیز تصویر و پیام چاپ شده روی آن‌ها به خوبی دیده شود.
  • تبلیغات عرشه پل: این نوع از سازه‌های محیطی معمولاً در کنار بدنه پل‌هایی که از روی اتوبان و یا خیابن می‌گذرند نصب می‌شوند. تمامی عابرانی که از گذرگاه زیر پل عبور کنند پیام درج شده روی این سازه را مشاهده می‌کنند. این نوع از سازه‌های تبلیغاتی در مقایسه با بیلبوردها کشیده‌تر و عریض‌تر هستند و طرحی که روی آن‌ها اکران می‌شود باید به صورت اختصاصی طراحی شده باشد. مانند بیلبوردها، بسیاری از سازه‌های محیطی روی عرشه پل نیز به لامپ مجهز هستند تا در شب به خوبی دیده شوند.
  • استرابوردها: استرابوردها نوع کم‌هزینه‌تر و کوچک‌تری از تبلیغات محیطی هستند. ابعاد آن‌ها معمولاً کوچک‌تر از بیلبورد است و برخلاف بیلبوردها که اکثراً مستطیل‌هایی افقی هستند، استرابوردها اغلب به صورت عمودی طراحی می‌شوند. نبود لامپ اختصاصی برای این نوع از سازه‌های محیطی باعث می‌شود در شب‌ها وابستگی بیشتری به نور محیطی داشته باشند و به همین دلیل نباید در محیطی با نور کم نصب شوند.
  • لایت‌بوردها: این نوع از رسانه‌های محیطی اغلب در ایستگاه‌های مترو و بی‌آرتی دیده می‌شوند، اما گاهی در سطح خیابان‌های مهم هم می‌توان آن‌ها را مشاهده کرد. لایت‌بوردها به صورت بک‌لایت طراحی می‌شوند و به دلیل آن‌که در داخل سازه آن‌ها نور داخلی تعبیه شده، در تمام طول شبانه روز به خوبی دیده می‌شوند.
  • بدنه اتوبوس و مترو: وسایل حمل و نقل عمومی هم به دلیل آن‌که در معرض دید عده زیادی از عابران هستند، می‌توانند به عنوان یکی از رسانه‌های تبلیغات محیطی مورد استفاده قرار گیرند. در این نوع از تبلیغات محیطی، طرح تبلیغاتی روی بدنه وسیله نقلیه چاپ می‌شود.
  • ماکت‌های شهری: طراحی، ساخت و نصب ماکت‌های شهری در کنار گذرگاه‌های عمومی نیز یکی دیگر از روش‌های تبلیغات محیطی است. این نوع از تبلیغات با توجه به نوع طراحی می‌تواند در جلب توجه عابران بسیار مؤثر باشد.
  • تابلوهای مغازه‌ها و دکه‌ها: این نوع از تابلوها در ورودی مغازه‌های نسبتاً بزرگ‌تر نصب می‌شوند. البته این رسانه معمولاً به صورت انحصاری توسط یکی از تولیدکنندگان یا توزیع‌کنندگانی که محصولات آن در آن مغازه فروخته می‌شود تهیه و نصب می‌شود و به عنوان یک رسانه تبلیغاتی در دسترس همگان نیست. در مقابل تابلوهایی که در بالای دکه‌های روزنامه‌فروشی قرار دارد به عنوان یک رسانه تبلیغاتی برای تمامی برندها قابل خریداری است.
  • پوسترها: این نوع از تبلیغات که در گذشته رایج‌ترین نوع تبلیغات محیطی محسوب می‌شد، در حال حاضر به دلیل سرعت زندگی شهری و شلوغ بودن فضاهای عمومی رواج کمتری دارد و بیشتر در محل‌های خاص و برای اطلاع‌رسانی از رویدادهای محلی یا فرهنگی استفاده می‌شود.
  • سایر انواع تبلیغات محیطی: هر نوع تبلیغات دیگری که از فضای شهری استفاده کند نیز نوعی تبلیغ محیطی به حساب می‌آید. برچسب‌های کف پیاده‌رو، نقاشی‌های روی دیوار و یا QR کدها برخی از انواع تبلیغات محیطی هستند که در این دسته قرار می‌گیرند.

هزینه تبلیغات محیطی

اصول ساختن استراتژی تبلیغات محیطی

مانند تمام فعالیت‌های ارتباطی، گام اول در طراحی تبلیغات محیطی تعیین اهداف تبلیغات است. در این هدف باید مشخص شود که قصد داریم چه موضوعی را برای چه مخاطبانی تبلیغ کنیم. بر مبنای اهداف و مخاطبان، ابتدا رسانه‌های مؤثرتر را انتخاب می‌کنیم. انتخاب رسانه‌ها بر مبنای ویژگی‌های مخاطبان انجام می‌شود؛ اینکه مخاطبان هدف ما در کدام محل‌ها حضور بیشتری دارند و به کدام یک از انواع تبلیغات محیطی توجه بیشتری می‌کنند. سپس پیام کمپین خلق می‌شود. این پیام باید متناسب با ویژگی‌های رسانه‌های انتخاب شده باشد. پس از خلق پیام نوبت به طراحی می‌رسد. طراحی باید به گونه‌ای باشد که اولاً با خصوصیات سازه‌ای رسانه انتخاب شده هماهنگی داشته باشد. به عنوان مثال برای عرشه‌های پل نیاز به طرح‌های عریض است، در صورتی که برای اکران روی استرابوردها باید قالب طراحی به صورت عمودی باشد. به علاوه طرح باید به گونه‌ای باشد که در میان شلوغی و هیاهوی شهر چشم‌گیر باشد و توجه مخاطبان را جلب کند.

در نهایت و پس از انجام این مراحل نوبت به اجاره رسانه، اخذ مجوز و اکران می‌رسد. در این مرحله بر مبنای رسانه‌های موجود و اهداف کمپین رسانه‌ها جانمایی می‌شوند. شاید اکران یک بیلبورد در نزدیکی یک فروشگاه که محصولات برند را ارائه می‌کند باعث افزایش فروش شود و یا استفاده از عرشه پلی که روی اتوبانی پر تردد قرار دارد برند را در معرض دید افراد بیشتر قرار دهد.

مزایا و معایب انواع تبلیغات محیطی

یکی از مهم‌ترین مزایای تبلیغات محیطی افزایش فرکانس و ریچ کمپین است. تبلیغات محیطی به دلیل آن‌که برای مدت زمانی طولانی در محل عبور عده زیادی از ساکنان شهر قرار می‌گیرند، می‌توانند بارها توسط عابرانی که هرروز از آن محل عبور می‌کنند مشاهده شوند. این موضوع باعث می‌شود پیام تبلیغاتی با پرداخت هزینه‌ای ثابت توسط تعداد بیشتری از افراد و به دفعات بیشتری مشاهده شود.

اما به عنوان معایب تبلیغات محیطی می‌توان به محدودیت‌های محتوایی این نوع از تبلیغات اشاره کرد. با توجه به آن‌که مخاطبان هنگام مشاهده این تبلیغات اغلب در حال گذر هستند، اکران حجم انبوهی از پیام‌های متنی و بصری باعث می‌شود تبلیغ اثرگذاری خود را از دست بدهد. در اغلب موارد مخاطبان این تبلیغات را از دور می‌بینند، به خصوص در مورد عرشه پل‌ها و بیلبوردها لازم است محتوا به صورتی طراحی شود که از فاصله دور خوانا و قابل مشاهده باشد.

تأثیر تبلیغات بیلبورد روی بیزنس‌ها

از آن‌جایی که اغلب مخاطبان تیبلغات محیطی را گران‌قیمت می‌دانند و معتقدند نهادهای نظارتی مانع از انتشار هر محتوایی در این بستر می‌شوند، این نوع از تبلیغات به خصوص در جایگاه‌سازی، معرفی محصول یا خدمت جدید و به طور کلی اعتمادسازی بسیار مؤثر هستند. تبلیغات محیطی هم‌چنین به دلیل آن‌که لوگو، پالت رنگی و سایر المان‌های بصری برند را نمایش می‌دهد در تبیت یادآورهای برند نیز تأثیرگذار است. تأثیر تبلیغات محیطی بر افزایش فروش نیز به دلیل نمایش محصول و انتقال مؤثر پیام موضوع دیگری است که باعث اهمیت یافتن این نوع از تبلیغات می‌شود.

هزینه تبلیغات محیطی چقدر است؟

هزینه تبلیغات محیطی شامل دو بخش است. بخش اول مربوط به طراحی و بخش دوم مربوط به اجاره رسانه‌های محیطی است. هزینه طراحی بر مبنای نیاز شما و کاری که لازم است در پروژه انجام شود تعیین می‌شود. تیم بازاریابی و فروش پرمون‌طرح پس از شفاف شدن موضوع پروژه و کاری که لازم است انجام شود قیمت را برآورد کرده و به شما اعلام می‌کنند. هزینه‌های اجاره رسانه و اکران نیز بر اساس رسانه‌های انتخاب و در طی مذاکره با صاحبان رسانه‌ها تعیین خواهد شد.

روند سفارش و انجام تبلیغات محیطی توسط پرمون طرح

برای سفارش طراحی تبلیغات محیطی، پس از تماس با تیم بازاریابی آژانس پرمون‌طرح لینک فرم بریف برای شما ارسال خواهد شد. پس از تکمیل و ارسال فرم بریف، تیم اکانت پرمون طرح با شما تماس خواهند گرفت تا اطلاعات تکمیلی پروژه را از شما دریافت کنند. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر قرار جلسه‌ای را با شما هماهنگ خواهند کرد. پس از شفاف شدن صورت مسأله و اهداف کمپین، تیم پرمون‌طرح ابتدا استراتژی و پیام مؤثر و هم‌سو با کمپین را خلق می‌کنند. پیشنهادات این مرحله توسط تیم اکانت به شما اعلام می‌شود. سپس فرایند ایده‌پردازی و طراحی توسط تیم خلاقیت شروع می‌شود و طراحی تبلیغات مورد نظر بر مبنای ایده مطرح شده انجام می‌گیرد. خروجی‌ها در جلسه‌ای برای شما پرزنت می‌شوند. درصورت نیاز به اصلاح و تغییر، طرح‌ها تا ۲ بار ادیت می‌شوند و فایل نهایی پس از تایید به شما تحویل داده می‌شود.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *